Cinci zile de baschet total: Cele mai bune naţionale din circuitul mondial de 3x3 vin la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baschet

Bucureştiul găzduieşte începând de astăzi, pentru cinci zile, două etape din circuitele mondiale de baschet 3x3 pentru tineret – FIBA 3x3 Nations League, respectiv feminin, FIBA 3x3 Women’s Series.

Vor fi cinci zile de baschet total în ParkLake Shopping Center, de vineri până miercuri, luni fiind zi de pauză, cu echipe de top din întreaga lume, dar şi cu momente de spectacol în pauzele dintre meciuri.

FIBA 3x3 Nations League, care are loc între 5 şi 7 august, este o competiţie rezervată jucătorilor sub 23 de ani, care va aduce la Bucureşti viitori performeri la Campionatele Mondiale sau Jocurile Olimpice. România a fost vicampioană în 2021 la masculin şi a dat MVP-ul turneului final, premiu cucerit de Cristi Mâinea. La feminin, Alina Podar a fost în 2021 cea mai bună marcatoare a ultimului act.

Naţionalele tricolore se vor duela pe teren propriu cu Grecia, Israel, Italia şi Turcia, atât la masculin cât şi la feminin, în cadrul Conferinţei de Sud.  

Campioanele de la cele două categorii se vor califica la finala mondială, care va avea loc în toamnă la Constanţa, România fiind calificată din oficiu ca ţară organizatoare. 

FIBA 3x3 Women’s Series va aduce la Bucureşti, în zilele de 9 şi 10 august, câteva naţiuni de top din circuitul mondial. 

Statele Unite – campioana olimpică de la Tokyo, Franţa şi Canada, medaliatele cu aur, respectiv argint la Mondialele din acest an sau Germania, campioana din circuitul mondial în 2021 se află, alături de naţionala României, printre cele 12 echipe care vor evolua în arena amenajată la ParkLake Shopping Center.

Cel mai bun rezultat al tricolorelor în acest sezon a fost obţinut in Mongolia, locul al treilea, atunci când echipa noastră a încheiat perfect prima zi cu trei victorii din trei meciuri şi a cedat cu Franţa în semifinalele turneului disputat la Ulaanbaatar. 

Toate meciurile evenimentului de la Bucureşti vor fi transmise în direct, la nivel global, pe canalul de YouTube al FIBA 3x3.

Pe lângă meciurile pe care le pot urmări din arena amenajată în interiorul mall-ului, spectatorii vor fi la rândul lor angrenaţi în diverse concursuri cu premii, chiar pe terenul de joc şi de asemenea vor avea parte de numeroase momente de entertainment. 

Momente de dans, acrobaţii pe bicicletă cu freestyler-ul Gabi Orban, fost participant la Românii au Talent dar şi un concurs de slam-dunk la care vor participa şi doi tineri atleţi din Ucraina, Danylo Holienkov şi Viktor Tereschenkov sunt reprizele de spectacol care fac parte din programul celor cinci zile de competiţie. 

FIBA 3x3 Nations League este organizat de către ACS Sport Promotion şi Sport Arena Streetball, finanţat de către Primăria Sectorului 3 prin programul de finanţări nerambursabile de la bugetul local şi împreună cu FIBA 3x3 Women’s Series, sunt susţinute de către ParkLake Shopping Center, Nike, Tissot, Horizon, Pep&Pepper şi Federaţia Română de Baschet. Partener global al evenimentelor FIBA 3x3 este Wilson. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite