China şochează în lupta cu COVID-19: Imagini cu pasagerii unui avion sosit din Shanghai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atacantul brazilian Hulk a arătat aşa, în momentul în care a ieşit din avion FOTO Twitter/AFC Champions League
Atacantul brazilian Hulk a arătat aşa, în momentul în care a ieşit din avion FOTO Twitter/AFC Champions League

În China, în mod aproape miraculos, răspândirea noului coronavirus s-a oprit. Iar oamenii se duc la meciurile de fotbal fără distanţare, fără măşti şi fără a ţine cont, în general, de măsurile sanitare. În schimb, atunci când chinezii ies din ţară, datele problemei se schimbă radical.

Chinezii susţin că au învins epidemia de coronavirus la ei în ţară, iar cifrele furnizate de ei confirmă acest lucru. Doar că cifrele chinezilor sunt discutabile. Vorbim despre o ţară care, în momentul izbucnirii epidemiei, la finalul anului 2019, a ascuns gravitatea situaţiei.

Cert e că, în acest moment, în China viaţa s-a întors la normal, în linii mari. Normele sanitare aplicate în restul lumii sunt invizibile în „Ţara Marelui Zid“. În schimb, atunci când ies din China, localnicii suflă şi în iaurt. Şi adoptă măsuri incredibile, nemaiîntâlnite nicăieri în lume.

Ultima dovadă în acest sens e felul în care delegaţia echipei Shanghai SIPG a aterizat, luni seară, pe aeroportul din Doha. Atunci când oamenii aşteptau să vadă jucătorii şi antrenorii chinezilor, în echipamente sportive, ei au avut o surpriză de proporţii: în faţa lor au apărut nişte indivizi îmbrăcaţi precum cadrele medicale!

Iar asta pentru că, din momentul în care au pornit spre aeroport, pentru a decola spre Qatar, chinezii şi-au luat toate măsurile de precauţie şi nu s-au limitat să folosească doar măşti. Iar imaginile cu jucătorii de la Shanghai SIPG, de la sosirea lor în Doha, au făcut înconjurul lumii:

Hotelul devine închisoare!

Shanghai SIPG e doar prima formaţie chineză sosită la Doha pentru Liga Campionilor Asiei, zona de Est. Sunt aşteptate să ajungă în Qatar şi echipele Shanghai Shenhua, Beijing Guoan şi Guangzhou Evergrande.

Toate cele patru cluburi chineze vor sta în acelaşi hotel, Rotana, din centrul oraşului. Şi nimeni din delegaţia acestor formaţii nu va avea voie să părăsească hotelul decât pentru ieşirea la şedinţele zilnice de antrenament!

Apoi, când se va merge la masă, mâncarea nu se va mai servi în regim de bufet suedez. Fiecare persoană îşi va primi porţia, iar la fiecare masă se vor aşeza maximum 5-6 oameni. 

Hotelul Rotana are şi sală de forţă şi piscină. Aceste facilităţi pot fi utilizate cu capacitate redusă. Doar între 15 şi 30 de persoane pot merge simultan la sală şi la piscină.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO China a infectat planeta, acum calcă în picioare orice normă sanitară: Imaginile spun totul

Dezvăluirile românului din China: Cosmin Olăroiu explică cum au învins asiaticii pandemia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite