Ceremonia aprinderii flăcării olimpice pentru JO de iarnă, afectată grav de coronavirus! Ce au decis organizatorii

Ceremonia aprinderii flăcării olimpice pentru JO de iarnă, afectată grav de coronavirus! Ce au decis organizatorii

Flacăra olimpică va fi aprinsă, luni, la Olympia (Grecia), pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie 2022), iar a doua zi va pleca spre China.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Din cauza situaţiei legate de pandemia Covid-19, ceremonia va avea loc cu respectarea strictă a protocolul sanitar local”, a precizat Comitetul Olimpic Grec, care reînnoieşte, astfel, măsurile drastice luate în martie 2020, pentru Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo.

Conform AFP, citat de news.ro, flacăra va fi aprinsă pe stadionul antic din Olympia, din peninsula Peloponez şi va fi predată organizatorilor chinezi a doua zi, pe stadionul Panathenaic din Atena, după ce va arde o noapte lângă Acropole.

În istoria jocurilor din epoca modernă, flacăra a mai fost aprinsă fără spectatori doar în 1984, când organizatorii greci au vrut să protesteze împotriva caracterului comercial al Jocurilor Olimpice de la Los Angeles.

Ceremonia de luni va avea loc în faţa unui public format doar din membri ai Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) şi ai comitetelor naţionale din Grecia şi China, dar în prezenţa preşedintelui Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou, şi a preşedintelui CIO, Thomas Bach.
Flacăra Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de Iarnă va fi adusă în timp record la Atena, înainte de a fi trimisă pe calea aerului la Beijing.

În mod tradiţional, flacăra parcurge sute de kilometri în câteva zile, traversează aproximativ cincizeci de oraşe şi situri arheologice din Grecia, purtată de artişti şi sportivi din întreaga lume. Anul aceasta, însă, flacăra olimpică va fi transportată numai de doi purtători ai torţei olimpice, un chinez şi un grec, în mai puţin de 24 de ore, până la stadionul Panathenaic din Atena.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările