„Am fost greşit înţeleasă” spune acum Shuai Peng. Ea precizează că nu a acuzat „pe nimeni” de agresiune sexuală: „Era o chestiune privată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE / Chinezoaica Shuai Peng nu a mai avut nicio apariţie publică după ce l-a acuzat pe un fost vicepremier al Chinei, Gaoli Zhang, de agresiune sexuală.
Foto: EPA-EFE / Chinezoaica Shuai Peng nu a mai avut nicio apariţie publică după ce l-a acuzat pe un fost vicepremier al Chinei, Gaoli Zhang, de agresiune sexuală.

Tenismena chineză Shuai Peng a declarat într-un clip video că nu a făcut nicio acuzaţie cu privire la o agresiune sexuală şi că postarea sa de pe reţelele sociale a fost „greşit înţeleasă”, relatează Reuters. Afirmaţia sportivei vine după ce, săptămâni întregi, cenzura chineză s-a străduit să şteargă şi să blocheze orice discuţie despre caz.

Starea lui Peng a devenit o sursă de îngrijorare pentru lumea tenisului şi pentru organizaţiile de apărare a drepturilor omului, după ce sportiva a părut că îl acuză pe un fost vicepremier chinez, Zhang Gaoli, de agresiune sexuală. După acea postare de pe reţelele sociale, Peng nu a mai avut nicio apariţie în public timp de aproape trei săptămâni.

„În primul rând, vreau să accentuez un lucru extrem de important: nu am spus sau scris niciodată că cineva m-a agresat sexual, trebuie să accentuez ferm acest lucru”, spune Peng într-un clip video publicat de o companie media din Singapore.
Peng spune că postarea sa de pe Weibo, o reţea socială din China, postare ştearsă rapid ulterior, este o „chestiune privată”. Ea a precizat şi că în ultima perioadă a locuit singură la Beijing şi că nu a fost supravegheată de nimeni. Numele fostului vicepremier chinez Zhang Gaoli nu a fost menţionat absolut deloc.
Reuters precizează însă faptul că că jurnaliştii săi nu au putut lua legătura cu Peng.
La începutul acestei luni, Asociaţia Feminină de Tenis, WTA, care a încercat să stabilească o comunicare directă cu Peng, a anunţat că va suspenda turneele care au loc în China imediat, din cauza îngrijorărilor cu privire la tratamentul la care este supusă sportiva, dar şi pentru siguranţa celorlalte jucătoare.
În videoclip, Peng mai arată şi faptul că a scris personal o scrisoare şefului WTA, Steve Simon, în care a negat acuzaţia de agresiune sexuală şi că traducerea în limba engleză a acelui e-mail apărută în media chineză este corectă. La acel moment, Simon spunea că „îi este greu să creadă” că Peng a scris într-adevăr acel email.

CITEŞTE ŞI:

China, fără niciun pic de credibilitate: Reacţie tăioasă după noile imagini cu Shuai Peng

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite