Vlad Voiculescu s-a răgzândit. Platforma de programare pentru vaccinare nu mai „funcţionează bine“: Am evaluat parţial greşit

Vlad Voiculescu s-a răgzândit. Platforma de programare pentru vaccinare nu mai „funcţionează bine“: Am evaluat parţial greşit

Vlad Voiculescu: Sâmbătă voi lua legătura cu cei de la STS şi de la CNCA, pentru rezolvarea situaţiei Foto: Arhivă

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a admis, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că platforma de programare pentru vaccinarea împotriva COVID a celor din etapa a doua are probleme.

După ce anterior anunţase că a reuşit să îşi programeze părinţii pentru vaccinarea împotriva COVID-19, folosind platforma dedicată, iar aceasta a funcţionat bine, Voiculescu a revenit asupra postării, spunând că se pare că a evaluat „parţial greşit“.

Ministrul a anunţat şi că sâmbătă va lua legătura cu cei de la STS şi de la Comitetul Naţional pentru Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV), pentru rezolvarea situaţiei.

De altfel, la postarea sa iniţială, referitoare la faptul că a reuşit să-şi înscrie părinţii pentru vaccinare, a strâns rapid sute de comentarii şi critici, la adresa modului de funcţionare a platformei de înregistrare pentru vaccinarea anti-COVID.

”Se pare că am evaluat parţial greşit. Am citit câteva sute de comentarii şi reacţii, am vorbit cu cunoscuţi şi am încercat să îi ajut pe câţiva cu înscrierea. Dacă pentru mine (şi probabil pt. o parte dintre cei cca. 190.000 de oameni care s-au programat cu succes) a fost o chestiune de minute, pentru alţii înscrierea a durat ore iar pentru unii a fost pur şi simplu imposibil. Mai e mult de muncă. Mâine voi lua legătura cu cei de la STS şi CNCAV să văd cum îi putem ajuta. O parte dintre comentariile de aici vor fi transmise de asemenea”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

În postarea iniţială el spunea că şi-a programat părinţii, iar platforma a funcţionat bine şi e intuitivă.

”Tocmai mi-am programat părinţii pentru vaccinare. Platforma a funcţionat bine. E intuitivă. Vor mai fi disfuncţionalităţi? Probabil că da. Nu voi veni niciodată în faţa voastră să vă spun că totul este perfect atunci când nu este. STS lucrează încontinuu pentru a rezolva probleme şi pentru a îmbunătăţi platforma.”, spunea ministrul în postarea iniţială.

Platforma de programare pentru vaccinarea anti-COVID a fost, vineri, după ora 15.00, în curs de actualizare şi nu s-a blocat din cauza numărului mare de utilizatori, ci pentru că se face transferul serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa l pe varianta actualizată pentru etapa a ll-a, a transmis Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Ulterior, STS a precizat că procedura s-a încheiat, iar platforma poate fi accesată la nivel naţional. "Aplicaţia are o interfaţă îmbunătăţită, care să vină în sprijinul populaţiei vulnerabile, a medicilor de familie, a angajatorilor şi tuturor celor care doresc să se vaccineze", a arătat STS.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările