Valeriu Gheorghiţă, despre cazurile de infectare cu tulpina Delta din România: „Nu sunt cazuri de import, ci par de origine autohtonă”

Valeriu Gheorghiţă, despre cazurile de infectare cu tulpina Delta din România: „Nu sunt cazuri de import, ci par de origine autohtonă”

Valeriu Gheorghiţă spune că cele mai multe cazuri de infectare cu tulpina Delta din România nu sunt cazuri de import, ci par de origine autohtonă. CNCAV a redus programul de vaccinare în 314 centre, pentru a putea asigura personal medical pentru 456 de echipe mobile dedicate mediului rural.

Ştiri pe aceeaşi temă

  Gheorghiţă a reluat informaţia transmisă de ECDC privind posibilitatea ca tulpina Delta să devină majoritară în Europa şi în România până la finalul lunii august. A precizat că persoana infectată cu această tulpină şi care a decedat nu era vaccinată şi că mai există un caz grav, la ATI, în judeţul Giurgiu. Gheorghiţă spune că unele cazuri de infectare cu tulpina Delta “par de origine autohtonă mai degrabă, decât cazuri de import.”

„Sunt identificate 2.862 de localităţi în mediul rural unde este important să asigurăm prezenţa echipelor mobile de vaccinare. Sperăm că săptămâna viitoare vom fi pregătiţi să prezentăm planul activităţilor de vaccinare din mediul rural, pentru că am prevăzut data la care echipele mobile trebuie să ajungă în localităţi, data la care este estimat să se încheie activitatea, până la sfârşitul lunii august sperăm să trecem prin toate localităţile”, a declarat coordonatorul Campaniei de Vaccinare, Valeriu Gheorghită.

În acest moment, sunt 177 de centre de vaccinare organizate în localităţi din rural şi sunt 770 de localităţi în care au demarat activităţi de vaccinare unităţi cu ajutorul echipelor mobile

Mai mult de un sfert din localităţile din mediul rural au deja vaccinări efectuate prin unităţi mobile. 

Peste 62 de mii de persoane din mediul rural s-au vaccinat în cadrul programului „Oraşul vaccinează Satul”.„Numărul de centre active se va reduce pentru a deservi vaccinări în rural cu echipe mobile. Acestea pot fi reactivate oricând, în funcţie de numărul de persoane care se adresează la aceste centre de vaccinare. În ceea ce priveşte activitatea centrelor, 45 de centre au sistat temporar activitatea, alte 136 de fluxuri de vaccinare şi-au sistat temporar activitatea din centrele care aveau mai multe fluxuri”, a mai spus acesta.

De asemenea, Valergiu Gheroghiţă spune că 90% dintre persoanele vaccinate la nivel naţional s-au prezentat fizic la centrul de vaccinare, fără programare, iar restul de 10% au ales programarea prin intermediul platformei online.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările