Sondaj UNICEF: Unul din trei tineri susţine că a fost hărţuit pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din trei tineri recunoaşte că a fost hărţuit în mediul online, conform unui sondaj UNICEF realizat în 30 de ţări, transmite EFE.

Sondajul, la care au participat în mod anonim peste 170.000 de persoane cu vârsta între 13 şi 24 de ani, semnalează că unul din cinci tineri a ajuns să lipsească de la cursuri drept consecinţă a acestei hărţuiri pe internet şi a violenţe, informează agerpres.ro.

Conform majorităţii celor chestionaţi, reţelele sociale precum Facebook, Instagram, Snapchat şi Twitter sunt locul cel mai comun pentru hărţuirea online.

„În toată lumea - atât în ţări bogate, cât şi sărace - ne spun că se simt intimidaţi pe internet, că acest lucru le afectează educaţia şi că vor să se termine”, a arătat într-un comunicat directoarea executivă a UNICEF, Henrietta Fore.

Potrivit cercetării, tinerii nu se pun de acord în privinţa cui ar trebui să pună capăt acestui fenomen, 32% dintre participanţi considerând că guvernele, 31% spunând că tinerii înşişi şi 29% menţionând companiile de internet.

UNICEF subliniază că hărţuirea online este deja un fenomen global, care nu se limitează doar la ţările cele mai dezvoltate.

La sondaj, efectuat prin intermediul unei platforme digitale, au luat parte tineri din ţări foarte diferite şi din diverse regiuni, de la Bangladesh la Franţa, trecând prin Bolivia, Brazilia, Ghana, Irak, Mali, România, Ucraina sau Vietnam.

„Sălile de clasă conectate fac ca şcoala să nu se încheie odată ce elevul iese din clasă şi, din păcate, nu se termină nici hărţuirea şcolară”, a arătat Fore.

Ca răspuns, UNICEF cere implementarea de politici pentru protejarea elevilor, crearea de linii naţionale de ajutor pentru sprijinirea celor afectaţi, îmbunătăţirea de către reţelele sociale a standardelor etice şi pregătirea profesorilor şi părinţilor pentru a preveni şi răspunde la hărţuirea pe internet.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite