Poluarea cu plastic din Delta Dunării, motivul unei expoziţii la Galeria Galateca din Capitală. Ce îi aşteaptă pe vizitatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vernisaj despre poluarea din Delta Dunării FOTO: Sanofi România
Vernisaj despre poluarea din Delta Dunării FOTO: Sanofi România

Iniţiativa 2469_Delta Dunării, un proiect conceput pentru a creşte nivelul de conştientizare cu privire la poluarea cu plastic din Delta Dunării şi pentru a încuraja un comportament responsabil faţă de consumul de plastic, debutează joi, cu o expoziţie la Galeria Galateca.

 Vernisajul are loc joi, la Galeria Galateca, începând cu ora 19.00, iar expoziţia va putea fi vizitată până pe 24 ianuarie, se arată în comunicatul de presă remis Adevărul.  În cadrul expoziţiei, vizitatorii vor putea regăsi câteva soluţii simple prin care pot reduce consumul de plastic în viaţa de zi cu zi. 

Autorii iniţiativei civice sunt Alexandra Anghelache – graphic designer, Valentina Puzdercă – interior architect, Laur Răboj – copywriter şi Alexandru Gheorghe – landscape designer. Primul pas al echipei este o expoziţie, un spaţiu imersiv ce evocă spiritul Deltei de azi, o Deltă în pericol de a fi sufocată de plastic. „Cu toţii ne aducem aminte de inundaţiile din iunie 2019. Televiziunile au arătat imagini cu zecile de tone de plastic de pe Dunăre, transportate de râurile ieşite din matcă. Peste 4,2 tone de plastic ajungeau zilnic în Delta Dunării, cu destinaţia Marea Neagră”, arată expozanţii. 

De ce 2469_Delta Dunării

Un pet din plastic are nevoie de 450 de ani pentru a se dezintegra. Dacă vrem ca toate peturile ajunse în Deltă în 2019 să se dezintegreze pe cale naturală, trebuie să aşteptăm până în 2469, se mai arată în document. 

2469_Delta Dunării este un semnal de alarmă, un orizont îndepărtat, dar care atestă capacitatea uriaşă a plasticului de a otrăvi natura pe termen lung şi faţă de care trebuie să luam atitudine, spun organizatorii.

Sanofi Romania susţine 2469_Delta Dunării.  „Ne-am asumat un angajament în a reduce şi recicla pasticul pentru un viitor mai bun pentru mediu şi noi toţi. Tocmai de aceea, Sanofi Romania s-a alăturat iniţiativei civice 2469_Delta Dunării, care-şi propune să combată poluarea cu plastic a Deltei Dunării, precum şi consumul excesiv de plastic în activitatea noastră de zi cu zi”, a declarat Andreea Ivan, Head of Health, Safety & Environment Sanofi Romania şi Moldova. În 2019, Sanofi Romania a reuşit eliminarea utilizării plasticului de unică folosinţă şi facilitarea de alternative eco, iar angajaţii au posibilitatea de a participa la traininguri şi workshop-uri care au în vedere cei 3R ai ecologiei: reducerea consumului, reutilizare şi reciclare”, a adăugat Ivan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite