Passaris: «Am ucis din necesitate. Violenţa nu m-a delectat»

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Konstantinos Passaris, supranumit „Fiara din Balcani" este unul dintre cei mai sângeroşi criminali pe care i-a cunoscut România. El a fost condamnat în 2003 la închisoare pe viaţă, în urma unui dublu asasinat şi a unui jaf armat comis în noiembrie 2001 la o casă de schimb din Bucureşti. Anterior, el fusese condamnat şi în Grecia pentru 18 fapte penale, dintre care cinci omoruri.

Click.ro a intrat în posesia unui document din dosarul crimelor oribile comise de Passaris.

Profilul psihologic al „Fiarei din Balcani", aşa cum este arătat în raportul subcomisarului de poliţie Iss Csaba - şeful laboratorului de Detecţie a Comportamentului Simulat din cadru D.G.P.M.B., îl prezintă pe Passaris ca fiind o persoană indiferentă din punct de vedere afectiv. Mioara B., iubita prostituată a lui Passaris declară în dosarul poliţiei că în cazul dublului asasinat din 2003 de la o casă de schimb din Bucureşti, una dintre victime nu a murit de la prima împuşcătură şi l-a implorat pe Passaris să îl cruţe pentru că are familie. Nepăsător, grecul a mai tras 3 focuri de armă în trupul bărbatului.

Passaris a înaintat un memoriu instanţei prin care încerca să îşi justifice abominabilele fapte.

"Chiar dacă însăşi societatea m-a învăţat ce este forţa de constângere, în toate modurile ei de prezentare, nu am iubit-o. Ori de câte ori am utilizat violenţa, am făcut-o din necesitate, în principal pentru a mă salva pe mine sau prietenii mei de la moarte sau arestare, fapt ce este pentru mine egal cu moartea. Violenţa în sine nu m-a delectat şi nici nu m-a făcut fericit vreodată, nu am folosit violenţa pentru a face dreptate - nici măcar mie oricât de mult aş fi flirtat cu ideea. Faptul că pot în anumite situaţii şi condiţii să devin violent nu mă transformă automat într-un om violent", a scris Passaris în halucinantul memoriu înaintat instanţei.

CLICK AICI PENTRU A CITI ÎNTREGUL DOCUMENT

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite