OMV Petrom, despre protestele angajaţilor companiei: „Remuneraţia angajaţilor este la niveluri competitive”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Angajaţi ai companiei OMV Petrom vor ieşi în stradă astăzi, 22 decembrie, la Bucureşti şi în alte oraşe importante, precum şi la sediul rafinăriei Petrobrazi din judeţul Prahova. Ei protestează faţă de oferta făcută de companie în cadrul negocierilor noului contract colectiv de muncă.

OMV Petrom s-a pronunţat cu privire la acest subiect şi a transmis că:

„Remuneraţia angajaţilor OMV Petrom este la niveluri competitive pentru industria relevantă de petrol şi gaze şi include bonusuri în cuantum fix şi indemnizaţii speciale conform Contractului colectiv de muncă, precum si alte beneficii, cum ar fi sistemul privat de asigurări, indemnizaţie de vacanţă / zile libere plătite sau bonusuri legate de performanţă.”

Compania subliniază că va menţine acelaşi nivel competitiv şi pe viitor, intenţie pe care a exprimat-o şi în cadrul negocierilor pentru Contractul colectiv de muncă, aflată în plină desfăşurare. 

„Ţinem seama de contextul economic actual şi de evoluţia companiei şi ne dorim să ajungem la un rezultat favorabil pentru salariaţii noştri cat mai curând. Ne bazăm pe buna-credinţă a partenerilor noştri din sindicat pentru a finaliza negocierile cu rezultate bune pentru toate părţile implicate.” a mai precizat OMV Petrom.

Printre nemulţumirile sindicaliştilor se numără „oferta jignitoare” propusă pentru evoluţia viitoare a veniturilor, sub rata estimată a inflaţiei, neplata miilor de ore suplimentare şi lipsa compensaţiilor pentru cheltuielile din ce în ce mai mari generate de munca de acasă.

„Prin această ofertă, OMV Petrom desconsideră aportul salariaţilor la consolidarea poziţiei de lider al companiei în industria de profil şi la dublarea profitului pe primele 9 luni ale anului în curs, conform ultimelor raportări”, mai spun sindicaliştii, în documentul citat. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite