Noi suspiciuni de Omicron în România. Alte trei probe sunt în curs de secvenţiere

Noi suspiciuni de Omicron în România. Alte trei probe sunt în curs de secvenţiere

Foto Shutterstock

Se înmulţesc suspiciunile de Omicron în România. Pe lângă cele trei persoane care s-au întors din Africa de Sud şi au fost depistate cu COVID-19, alţi trei români sunt suspecţi că s-au infectat cu noua variantă a coronavirusului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Probele celor 3 persoane sunt în curs de secvenţiere la Institutul „Matei Balş”, a declarat medicul Adrian Marinescu, joi, la Digi24.

„Sunt persoane care sunt diferite, unde nu e suspiciune înaltă, dar există o suspiciune”, a precizat medicul. Cele trei persoane sunt asimptomatice şi se află în carantină.
 
„Va trebui să vedem mai multe secvenţieri şi făcute ori de câte ori există o suspiciune. Toate persoanele care vin dintr-o zonă roşie trebuie să se izoleze, să se facă test PCR şi dacă iese pozitiv obligatoriu se face secvenţierea”, a subliniat Adrian Marinescu.
 
Medicul speră ca noua tulpină să aducă mai puţine cazuri severe de boală faţă de valul 4 al coronavirusului. 
 
Procesul de secvenţiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile.
 
În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane care au venit din Africa de Sud, există o suspiciune înaltă pentru varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2. Suspecţii sunt din Braşov şi Vaslui.
 
Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună şi se află în izolare şi monitorizare, transmite Ministerul Sănătăţii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările