Morcovul cătuşelor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când am aflat că meciul Rapidului de la Sibiu va fi condus de paszkanyanul cu fluier ruginit din 1097, Ivan Covax, m-am luat cu mâinile de tâmple.

Apoi, mi-am amintit de grindina din arbitraj şi de garsoniera graţioasă în care e cazat elicopteristul Avram. Ba, la golul anulat Sibiului pe bune,  am constatat ce morcov au băieţii de luciul metalic al cătuşelor. Altfel, era de mult gol pentru sibieni. Poate dinainte de a începe meciul... Şi, nu s-ar fi fluierat musai pentru  sibieni, ci pentru stăpânii cei mari. Număraţi câte cartonaşe - nouă, cinci rapidiştii - a dat fluieraşul din Carei şi puneţi celebra întrebare „cui prodest?"...Veţi ajunge tot la istoria patriei, la Răscoala din 1907 sau la o groapă celebră. Un Haţegan, alt vax, tot 5 ne-a dat cu Braşovul. Scumpe DNA,  asta se poate  încadra la „culpă continuă"?

Meciul. Unul slab. Dar, de trei puncte. Public extraordinar. Să nu uităm, noi eram obişniuţi cu un vacarm mai mare de pe „Arena Naţională", deşi deloc ostil. O mare victorie pe care nu o aşteptam, venită printr-un noroc numit Bunea - un fault involuntar în careu - fructficat de  inimosul Deac. Greu, joc, boşorogit. Căci, olandezii de  la Philips ne-au extenuant;  ne-au epurat şi de ceva energie. Nu mă refer la „energia" insuflată de finanţator, care de o vreme a uitat ce este şi ce rol lunar are. Presimt că iar începe să se scufunde pământul. În acest caz, Răzvan ar trebui să nu mai discute şi să-i spună sec adio! Nicidecum să reia nişte vechi istorii care i-au mai provocat o plecare din Giuleşti.

Avem, totuşi, o echipă blazată şi extenuată înainte de termen. Ce mama zmeului, suntem  doar  într-o etapă mică. Ce se va alege spre Căciun de noi? Doar băşica, precum la porc? 

Opinii

Mai multe de la Stanca George


Ultimele știri
Cele mai citite