Ministerul Sănătăţii: 21 de pacienţi români cu COVID-19, transferaţi la spitale din Ungaria. O pacientă a decedat pe drum

Ministerul Sănătăţii: 21 de pacienţi români cu COVID-19, transferaţi la spitale din Ungaria. O pacientă a decedat pe drum

În spitalele din Ungaria a fost trimis personal medical din România FOTO ilustrativă:  Inquam Photos / Octav Ganea

Douăzeci şi unu de pacienţi români cu COVID-19 au fost transferaţi, în decurs de două zile, la spitale din Ungaria, însă doar douăzeci sunt internaţi în centrele medicale universitare, după ce o pacientă a decedat pe drum, a transmis, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În cele 2 zile au fost transferaţi 21 pacienţi. Din nefericire, o pacientă a decedat în timpul transferului, deci în cele centrele universitare din Szeged şi Debrecen se află 20 pacienţi internaţi”, a informat Ministerul Sănătăţii.

Conform sursei citate, astăzi vor mai fi transferaţi alţi 5 pacienţi la Szeged din zona de vest a ţării. 
 
În spitalele din Ungaria a fost trimis personal medical din România care ţine legătura cu familiile pacienţilor transferaţi.
 
Un număr de 50 de pacienţi cu COVID-19 urmează să fie transferaţi din România la spitale din Ungaria. Operaţiunea de transfer a început joi
 
Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit vineri cu premierul ungar Viktor Orbán pe tema transferului unor pacienţi bolnavi de COVID-19 la spitale din Ungaria, mulţumindu-i pentru ajutor. 
 
De asemenea, Guvernul a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj de mulţumire pentru statele care au răspuns solicitării ţării de ajutor în criza sanitară.
 
Guvernul României afirmă, după ce mai multe state au răspuns solicitării ţării noastre de ajutor în criza sanitară provocată de valul patru al pandemiei, că în aceste zile se văd, "mai mult ca oricând, beneficiile de a fi în Uniunea Europeană". "Solidaritatea ne aduce mai aproape", arată Executivul.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările