METEO: Ce explicaţii au meteorologii pentru vremea capricioasă de la începutul lunii aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Pixabay
Imagine: Pixabay

Până luni este cod galben de ninsori şi viscol în zona montană, iar cea mai mare parte a ţării este vizată de o informare de frig şi ploi. Dacă ieri maximele au ajuns şi la 20 de grade Celsius în unele zone ale ţării, sâmbătă nu vor trece de 14, iar duminică nu vor fi mai mari de 7.

Meteorologul Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţională de Meteorologie, a spus sâmbătă dimineaţă la Digi24 că „deja devine o obişnuinţă să vorbim aproape zilnic despre aceste alternanţe de zile călduroase, urmate de zile mai reci, cu precipitaţii”.

„Vineri am înregistrat chiar 23 de grade Celsius la opt staţii meteorologice din partea de sud a ţării, iar la această oră nu înregistrăm decât 9 grade Celsius. Acest lucru se va întâmpla şi pe parcursul zilelor următoare, pentru că vorbim de o răcire şi în partea de sud şi sud-est, vremea devenind mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă”, a mai spus directorul ANM.

Elena Mateescu a precizat că, în Bucureşti, maxima zilei de astăzi va fi în jurul a 14 grade Celsius, iar duminică va fi o scădere de circa 4 grade Celsius, urmând să plouă.

Cum va fi vremea la începutul săptămânii viitoare

„Debutul săptămânii viitoare va fi caracterizat de aceeaşi vreme deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, maximele nu vor depăşi luni 14-15 grade Celsius, iar minimele vor fi de la -3 la 5 grade Celsius. Şi luni vorbim de un cer mai mult noros în partea de sud, sud-est şi centru. Marţi, mercurul în termometre va mai câştiga câteva grade şi este posibil să vorbim de valori de 17-18 grade Celsius, după care din nou - miercuri şi joi - o scădere a valorilor termice până la 10-12 grade Celsius”, a mai spus directorul ANM.

Elena Mateescu a spus, astfel, că temperaturile asemănătoare acestui anotimp de primăvară vor veni „în săptămâna 12-19 aprilie, păstrează semnalul unor temperaturi apropiate de normele climatologice. Săptămâna 19-26 aprilie păstrează acelaşi semnal, valori de temperaturi apropiate de cele specifice, precipitaţii normale. De abia în cadrul săptămânii 26 aprilie - 3 mai vorbim de temperaturi uşor peste cele specifice perioadei”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite