Medicul Emilian Imbri: Atenţie, ATI-ul nu te poate salva! Este bine să nu ajungi acolo. Ai nevoie de noroc să beneficiezi de oxigen

Medicul Emilian Imbri: Atenţie, ATI-ul nu te poate salva! Este bine să nu ajungi acolo. Ai nevoie de noroc să beneficiezi de oxigen

Emilian Imbri

Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeş din Bucureşti, a vorbit despre paturile de la ATI şi despre avalanşa de cazuri COVID-19. „Atenţie, ATI-ul nu te poate salva! În ATI ţi se susţin funcţiile vitale până când primeşti medicaţia care îţi ajută organismul să se apere, sau organismul se echilibrează şi reuşeşte să treacă de momentul crucial”, atrage atenţia medicul.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Cam de două săptămâni este plin la Victor Babeş. Noi avem internaţi un număr de 515-520 de pacienţi, pe un total de 525-530 de locuri. Locurile astea, care sunt diferenţa, şi par a fi libere, sunt libere, dar într-un pavilion unde sunt copii. Copii avem internaţi, nu la limita capacităţii maxime a pavilionului.
 
Vorbind despre nevoia de paturi ATI sau de TI pentru bolnavii COVID, a căror stare se deteriorează şi este nevoie de susţinerea funcţiilor vitale. Atenţie, ATI-ul nu te poate salva! În ATI ţi se susţin funcţiile vitale până când primeşti medicaţia care îţi ajută organismul să se apere, sau organismul se echilibrează şi reuşeşte să treacă de momentul crucial.
 
Deci, să nu se creeze impresia falsă, că în ATI pot să fie salvaţi doar stând acolo, pe paturile de ATI.
 
În COVID nu există medicaţie specifică. Este bine să nu ajungi, în primul rând să nu te îmbolnăveşti, să nu ajungi să te internezi, şi dacă ai ajuns să te internezi, să ai norocul să beneficiezi de oxigenul şi de medicaţia simptomatică în aşa fel încât să nu se deterioreze funcţiile vitale", a declarat medicul, arată digi24.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările