IRSCA GIFTED EDUCATION http://www.supradotati.ro

In colaborare cu asociatiile neguvernamentale non-profit RO-TALENT, FDSC (Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile), Fundatia pentru Integrare Europeana, Junior Achievement si centrul Codecs (The

In colaborare cu asociatiile neguvernamentale non-profit RO-TALENT, FDSC (Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile), Fundatia pentru Integrare Europeana, Junior Achievement si centrul Codecs (The Centre for Open Distance Education for a Civil Society), asociatia IRSCA Gifted Education organizeaza, in perioada 27-29 mai a.c., conferinta cu participare internationala RO-GATE 05 (Romanian Gifted and Talented Education Conference 2005), prima de acest gen organizata in Romania. Conferinta se va desfasura in Suceava. Manifestarea se bucura deja de sprijinul autoritatilor publice locale din judetul Suceava. Pana la aceasta ora, s-au primit semnale pozitive de la Prefectura Suceava (subprefectul Alexandru Stefan Baisanu), Primaria Suceava (primarul Ioan Lungu), Inspectoratul Judetean Suceava, si de la Primaria Vatra Dornei. Vor participa atat specialisti din tara, cat si din strainatate. Participantii din Romania vor fi reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale active in domeniul protectiei drepturilor, asistentei si educatiei copiilor si tinerilor cu aptitudini inalte, precum si teoreticieni si specialisti ai domeniului neafiliati. Printre topicile ce vor fi abordate se numara: Centrul national sau centre-pilot pentru supradotati si talente: Reforma educationala si educatia Inteligentelor si Talentelor; Programe educationale publice sau private in educatia copiilor supradotati si talentati s.a. Conferinta va fi cadrul nasterii Federatiei Nationale a Educatiei Tinerilor Supradotati si Talentati din Romania ("The Romanian Federation of Gifted and Talented Education"). Se vor propune masuri de sensibilizare si constientizare a opiniei publice si a factorilor de decizie in privinta politicilor educationale si initiativelor din domeniu, precum si un proiect de lege pentru educatia tinerilor si copiilor supradotati si talentati. Comitetul organizator solicita sprijin tuturor celor care pot sponsoriza sau contribui in vreun alt mod la buna desfasurare a acestui eveniment de maxima notorietate. Informatii suplimentare despre conferinta pot fi gasite pe site-ul: http:/www.supradotati.ro/ sau pot fi solicitate scriind la adresa: office@supradotati.ro.
Presedinte IRSCA Gifted Education,
Dr. Florian Colceag

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: