Fete în haine băieţeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Redingota roz din colecţia pentru toamnă semnată de Betsey Johnson e inspirată din hainele Vestului Sălbatic
Redingota roz din colecţia pentru toamnă semnată de Betsey Johnson e inspirată din hainele Vestului Sălbatic

Amatoarele de modă ar putea da o raită prin şifonierele soţilor sau prietenilor ca să-şi alcătuiască o garderobă pentru toamna viitoare, în stilul celor prezentate la New York.

Influenţa modei masculine a putut fi observată peste tot în prezentările newyorkeze, de la colecţia trendsetterului Alexander Wang la cea a Victoriei Beckham, de obicei ultrafeminină, care a inclus în defilarea sa trenciuri, potrivit Associated Press. DKNY a creat sacouri masculine, iar casa de modă Rag & Bone a avut o colecţie bazată pe costume. Lookul bărbătesc s-a îmbinat cu cel de şcolăriţă, de asemenea popular la Săptămâna Modei de la New York.

Rochiile lui Posh Spice

Diane von Furstenberg a mărturisit că are o latură mai masculină. „Am vrut întotdeauna să trăiesc o viaţă de bărbat într-un trup de femeie", a scris ea în prezentarea colecţiei. Creatoarea a explicat că a vrut să capteze în tema metamorfozei atât forţa, cât şi atracţia sexuală. Sacourile bărbăteşti au fost purtate peste rochii înflorate şi tricotajele uşoare au fost decorate cu zale.

Un blazer de catifea imprimat cu trandafiri, purtat peste o rochie cenuşie din crep moale, a exprimat perfect mesajul lui von Furstenberg, ca şi un bolero din şifon purtat peste un blazer gri din lână. Prezentarea s-a încheiat cu top-modelul Natalia Vodianova, care a purtat o rochie din lame cu guler de alpaca şi aplicaţii florale delicate.

Victoria Beckham a prezentat 26 de rochii în stilul ei tipic, cu o formă suplă, la care a adăugat drapaje şi materiale texturale. Una dintre rochii - croită din jerseu de mătase de culoarea pielii cu o broderie delicată pe un umăr - este una dintre ţinutele pe care Beckham le ia în considerare pentru ceremonia de decernare a premiilor Oscar. Fosta Spice Girl s-a inspirat din detectivii din benzile desenate şi femeile fatale de la Hollwyood din anii '40. Influenţa lui Dick Tracy - un celebru personaj american de benzi desenate - s-a simţit în piesele în stilul trenci şi în imprimeul de pe rochia asimetrică ce a încheiat prezentarea.

Kelly Osbourne, ca-n filmele cu cowboys

Donna Karan şi-a îmbrăcat manechinele într-un colaj de motive cu dungi, în paiete Art Deco, în ţesături ecosez de călărie sau în piese de şcolăriţă. Unele dintre cele mai bune ţinute au fost fustele mini cu talie joasă care subliniau o formă lungă şi subţire datorită sacourilor bărbăteşti. Paleta de culori a fost foarte şcolărească: negru, gri, maro şi cărămiziu. Mărgelele albastre sclipitoare au apărut în locuri neaşteptate, ca nişte infuzii de energie. Deşi colecţia a fost tinerească, i-a lipsit ceva din energia pe care DKNY o ţese de obicei în ţinutele sale.

Creatoarea Betsey Johnson s-a inspirat din Vestul Sălbatic. Principalul ei model a fost Kelly Osbourne, care are mai nou dimensiuni de manechin. Ţinutele au fost inspirate de fetele de salon, vagabonzii, împătimiţii jocurilor de noroc şi celelalte personaje fără căpătâi din filmele de gen. Osbourne a păşit pe podium la începutul show-ului purtând o mască şi învârtind pe degete pistoale de jucărie înainte de a-şi dezvălui faţa.

Ţinutele inspirate din funcţionari de bancă, cartofori şi tâlhari au avut mai mult succes decât cele mai feminine, cu motive campestre, fuste şi corsete. Betsey Johnson i-a adus un omagiu lui Alexander McQueen, designerul care a încetat din viaţă luna aceasta, şi a făcut o referire la Ziua Îndrăgostiţilor, cu litere din paiete cusute pe posteriorul manechinelor care formau cuvântul „love"(„dragoste"). 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite