Diplomele de asistent medical generalist obţinute înainte de aderare vor fi recunoscute în UE

Diplomele de asistent medical generalist obţinute înainte de aderare vor fi recunoscute în UE

Diplomele de asistente obţinute înainte de aderare vor fi recunoscute în UE

Comisia Europeană a publicat pe 11 mai raportul prin care diplomele de asistent medical generalist emise de instituţiile de învăţământ din România, eliberate anterior datei aderării la UE vor beneficia de recunoaştere automată în statele membre, odată cu modificarea Directivei 2005/36/CE.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma demersului Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor (CNRED), în calitate de Coordonator Naţional pentru Recunoaşterea Calificărilor Profesionale, a propus Comisiei Europene şi statelor membre, cu ocazia revizuirii Directivei 2005/36/CE privind recunoaşterea calificărilor profesionale includerea şi a diplomelor de asistent medical generalist emise de instituţii de învăţământ din România anterior datei aderării la Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat al MEC. 
Programul a fost elaborat împreună cu experţii Comisiei Europene şi ai statelor membre şi, ulterior, în baza raportului Comisiei Europene privind rezultatele acestuia, s-a decis modificarea Directivei în sensul acordării, de către statele membre, a recunoaşterii automate a tuturor diplomelor emise de instituţiile de învăţământ din România. 
 
Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor, ca autoritate competentă, a transmis permanent Comisiei Europene toate informaţiile şi clarificările necesare elaborării raportului privind implementarea programului de recunoaştere a diplomelor, sse mai spune în comunicat. 
 
Aceste informaţii şi clarificări transmise către Comisia Europeană au fost furnizate de către şcolile postliceale şi instituţiile de învăţământ superior de profil, precum şi de către Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.
 
 


 


 


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările