De ce recomandă ISU să nu facem duş când afară e furtună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
furtuna

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a publicat pe site-ul instituţiei un ghid care să ne ajute să ne ferim în caz ploi în aversă, descărcări electrice, vânt şi vreme rea. Printre recomandări se numără şi câteva sfaturi inedite, care stârnesc zâmbete. Iată, de exemplu, motivele pentru care nu ar trebui să facem duş când afară e furtună.

De ce să nu faci duş când afară e furtună

Potrivit ghidului ISU, dacă un fulger puternic loveşte acoperişul clădirii în care locuieşti, instalaţiile sanitare pot prelua electricitatea. Cu alte cuvinte, un duş sau chiar spălatul vaselor s-ar putea transforma în ceva periculos. O astfel de recomandare nu ar trebui ignorată mai ales de către cei care trăiesc în locuinţe aflate în câmp deschis şi care nu au sisteme paratrăsnet.

Ce spune regula celor 30 de secunde

De regula celor 30 de secunde ai auzit? Aceasta ne ajută să apreciem cât de aproape suntem de locul descărcărilor electrice. Ce trebuie să faci?  După ce ai văzut un fulger, ar trebui să începi să numeri până la 30. Dacă între timp tună, specialiştii recomandă să te adăposteşti în interiorul unei clădiri. Motivul? Un alt fulger ar putea lovi foarte aproape de tine.

Citeşte continuarea pe click.ro

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite