Cum putem obţine o nouă adeverinţa de vaccinare anti-COVID, în caz de pierdere

Cum putem obţine o nouă adeverinţa de vaccinare anti-COVID, în caz de pierdere

Adeverinţa de vacccinare anti- COVID-19 include lotul, data până la care este valabil lotul din care face parte vaccinul inoculat şi tipul de vaccin Foto: Gov.ro

Persoanele pierd adeverinţa de vaccinare anti-COVID trebuie să se întoarcă la centrul unde au fost imunizaţi pentru a primi un nou exemplar, deoarece documentul nu se poate descărca din platformă, a declarat , miercuri, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

 „Platforma de programare este strict pentru a aloca un loc pentru prima doză şi doza a doua. Adeverinţa se poate printa de la respectivul centru de vaccinare sau direct din Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor care este gestionat la nivelul Institutului Naţional de Sănătate Publică”, a spus Valeriu Gheorghiţă, potrivit Mediafax
 
Documentul pe care îl primeşte fiecare persoană care este vaccinată împotriva COVID-19 include lotul, data până la care este valabil lotul din care face parte vaccinul inoculat şi tipul de vaccin. De asemnea actul nu are termen de valabilitate şi nu arată cât ţine imunitatea.
 
De altfel, Valeriu Gheorgiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a declarat acum o câteva săptămâni că încă nu se ştia dacă adeverinţa de vaccinare anti-COVID va putea fi folosită pentru intrarea în alte ţări, dar acest act ar trebui să fie valid şi la nivel internaţional dacă se va cere.
 
„Plecând şi făcând o analogie cu rezultatul testelor de tip PCR, este foarte importat ca acel document să fie valid în ţara care a fost emis. Deci, din acest punct de vedere, dacă documentul este valid în ţara care emite, ar trebui să fie recunoscut şi în alte ţări, în cazul în care se va solicita fie un test negativ, fie dovada vaccinării, în orice moment în care am putea călători în anumite ţări care pot impune acest lucru”, a afirmat medicul.
 
El a menţionat că fiecare persoană imunizată este trecută în Registrul Naţional al vaccinărilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările