Cadrele medicale se tem de un nou val de infectări cauzat de proteste. Medici: „Nu înţeleg modul lor de a gândi, nu înţeleg de ce nu doresc să vadă realitatea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Medicii se tem de un nou val de infectări cauzat de protestele împotriva restricţiilor. În timp ce în stradă oamenii îşi cer libertatea, în spitale, medicii au ajuns la capătul puterilor. Aceştia au un mesaj pentru manifestanţi: „Să vină să stea cu noi câteva ore”, scrie Digi 24.

Pentru cei ce neagă virusul, refuză să poarte mască şi se duc în stradă pentru a cere ridicarea restricţiilor, medicii au un mesaj.

„Să vină să stea cu noi câteva ore şi să-i vadă pe pacienţii cu forme severe cum au un efort foarte mare de a respira şi de a-şi menţine oxigenarea cât de cât normală. Nu înţeleg modul lor de a gândi, nu înţeleg de ce nu doresc să vadă realitatea, cât de gravă este situaţia”, spune Silvia Nica, medic şef UPU, potrivit Digi 24.

Anghel Ştefan, medic rezident: „Este foarte posibil să crească cazurile pentru că ei nu gândesc cât de periculos este acest virus. Un singur protestatar dacă e infecat îi poate infecta pe toţi în jur.”

Roxana Chelar, medic primar UPU: „Toţi aceia din stradă se bazează că au un organism sănătos, că au imunitate bună şi nu le pasă că toţi pacienţii cronici pot să se decompenseze. Nu-i interesează de ceilalţi, lor trebuie să le fie bine.”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite