Avertisment CERT-RO pentru românii care pleacă în concediu în Grecia. Atenţie unde vă introduceţi datele

Avertisment CERT-RO pentru românii care pleacă în concediu în Grecia. Atenţie unde vă introduceţi datele

foto shutterstock

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează asupra faptului că au apărut site-uri care pot colecta date personale şi informaţii financiare de la turiştii români care completează formularul solicitat la intrarea în Grecia. Experţii recomandă doar utilizarea portalurilor oficiale.

Persoanele care vor să călătorească în Grecia trebuie să fie atente unde îşi introduc datele şi ce site-uri folosesc pentru generarea formularului necesar la intrarea în ţară. Autorităţile recomandă folosirea site-urilor oficiale. 

„Au apărut deja site-uri care pot profita de neatenţia utilizatorului pentru a-i colecta date cu caracter personal sau date financiare, aşa cum putem observa în imaginile de mai jos. Evitaţi accesarea surselor neoficiale şi nu furnizaţi date pe astfel de site-uri! Mai mult, în acest caz utilizatorului i s-au cerut inclusiv date de card, deşi în mod normal formularul NU specifică necesitatea oferirii acestor detalii”, explică specialiştii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările