ALERTĂ METEO Codul galben de ninsori, extins până luni seară. Avertizare de vânt puternic de Bobotează pentru 19 judeţe

ALERTĂ METEO Codul galben de ninsori, extins până luni seară. Avertizare de vânt puternic de Bobotează pentru 19 judeţe

Foto Sever Gheorghe

Meteorologii au prelungit, până luni, la ora 22.00, codul galben de ninsori pentru Moldova şi zona montană. În plus, au emis o nouă avertizare cod galben care vizează 19 judeţe şi anunţă rafale de vânt care pot depăşi 80 de kilometri la oră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit, duminică, codul galben de ninsori pentru Moldova şi zona montană, până luni, la ora 22.00.
 
Tot până atunci se menţine şi informarea meteorologică de vânt puternic, care se va înregistra în întreaga ţară.
 
În plus, pentru 19 judeţe a fost emis cod galben de vânt puternic.
 
”În intervalul menţionat, în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei şi în sudul Moldovei, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi pe litoral, rafalele vor depăşi 75...80 km/h. În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, vântul va continua să prezinte intensificări, temporar cu viteze de peste 70...80 km/h, iar zăpada va fi spulberată”, anunţă meteorologii.
 
 
Potrivit acestora, intensificări ale vântului vor mai fi în sud-estul ţării şi în noaptea de luni spre marţi (6/7 ianuarie) şi în cursul zilei de marţi (7 ianuarie), în general cu viteze de 40...50 km/h, iar pe litoral rafalele vor depăşi 55...60 km/h.
 
Judeţele vizate sunt Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările