Viorel Badea, despre miza alegerilor din Rep. Moldova: Este o oportunitate care vine o dată la 100 de ani. Oamenii trebuie să fie activi, responsabili şi să meargă la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Badea, preşedintele PNL Diaspora FOTO Facebook Viorel Badea
Viorel Badea, preşedintele PNL Diaspora FOTO Facebook Viorel Badea

Viorel Badea, preşedinte al PNL Diaspora şi al Comisiei de cultură din Senat, îi încurajează pe cetăţenii Republicii Moldova să iasă la vot în număr cât mai mare duminică, zi în care sunt alegeri parlamentare anticipate, pentru că aceştia pot decide un parcurs pro-european şi care si în favoarea reformele care să ducă la dezvoltarea acestei ţări.

„Alegerile din Republica Moldova reprezintă posibilitatea unei schimbări totale de perspectivă politică, economică, de dezvoltare a acestei ţări de lângă România. Este o oportunitate care vine o dată la 100 de ani. De aceea oamenii trebuie să fie activi, responsabili şi să meargă la vot în număr cât mai mare. Trenul nu opreşte de două ori în gară”, a declarat pentru „Adevărul” Viorel Badea, preşedinte PNL Diaspora şi fost şef al Comisiei pentru românii din afara graniţelor ţării din Senat. 

 Liderul liberal a subliniat faptul că alegerile sunt importante nu doar pentru cei din Basarabia, dar şi pentru românia. „Pentru România, alegerile din 11 iulie reprezintă creeare unui spaţiu de securitate incredibil. Permite României o implicare mult mai profundă în ceea ce priveşte sprijinul acordat cetăţenilor Republicii Moldova. Aşadar, ar putea duce la relaţii şi mai bune între cele două state, în funcţie de rezultatul alegerilor”, a completat Viorel Badea. 

Senatorul liberal a evidenţiat şi aportul pe care îl poate aduce diaspora moldoveană pentru alegerile de duminică. „Diaspora este cel mai important investitor din Republica Moldova. Fără implicarea şi revenirea acasă a cel puţin unei părţi din Diasporă, Republica Moldova riscă extincţia. Sunt mulţi basarabeni care vor să revină acasă, să fie mai activi. Acest lucru nu se poate întâmpla în actuala formulă politică. De aceea trebuie să decidă în număr cât mai mare viitorul ţării lor”, a conchis Viorel Badea, 

PNL sprijină la aceste alegeri Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), după cum a anunţat Ludovic Orban. De altfel, şeful liberalilor le-a transmis cetăţenilor moldoveni că fiecare vot garantează „o guvernare stabilă, cinstită, proeuropeană”.

 La vot nu sunt chemaţi doar cetăţenii aflaţi în Republica Moldova, ci şi cei de peste hotare, care conform datelor oficiale ar fi în jur de 800.000 de oameni. În afara Republicii Moldova vor fi organizate 150 de secţii de votare pentru alegerile parlamentare anticipate de duminică. Dintre acestea, 12 secţii vor fi organizate în România, două dintre ele fiind în Bucureşti (la sediul AEP şi la sediul BEC). Celelalte zece secţii de votare sunt în  Iaşi, Suceava, Galaţi, Bacău, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov,  Sibiu, Constanţa şi Craiova. Toate secţiile de votare vor funcţiona în intervalul 7.00 – 21.00.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite