Viaţă de bugetar. Fosta şefă de cabinet a lui Emil Boc, în prezent secretar general la MAI, venituri lunare de 50.000 de lei în 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefania Gabriella Ferencz, fosta şefă de cabinet a lui Emil Boc. Foto Inquam Photos / Octav Ganea
Ştefania Gabriella Ferencz, fosta şefă de cabinet a lui Emil Boc. Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Ştefania Gabriella Ferencz, secretar general al Ministerului Afacerilor Interne, a încasat în 2020 peste 600.000 de lei, adică în jur de 50.000 de lei lunar. Fostă şefă de cabinet a lui Emil Boc în perioada când era premier şi ex-secretar general al Ministerului Transporturilor, Ferencz a fost anul trecut în patru consilii de administraţie.

Pe 18 ianuarie premierul Florin Cîţu a semnat detaşarea consilierului parlamentar Ştefania Gabriella Ferencz în funcţia de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne, pentru o perioadă de şase luni. Astfel, Ferencz îl urma pe Lucian Bode la MAI, după ce aceasta a fost secretar general-adjunct şi secretar general al Ministerului Transporturilor în 2020, când Bode conducea instituţia.

Perioada de la Ministerul Transporturilor i-a adus Ştefaniei Gabriella Ferencz numirea în mai multe consilii, unde sunt plătite indemnizaţii generoase. Pe lângă salariul de la Ministerul Transporturilor, 110.000 de lei în 2020, potrivit ultimei declaraţii de avere, Ştefania Gabriella Ferencz a mai câştigat bani de la CIFGA a Eximbank, CA al ROMATSA, CA al CNAIR şi CA al Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” S.A.

Cea mai mare sumă încasată de la un consiliu de administraţie a fost de la CIFGA al Eximbank, de unde a primit aproximativ 258.000 de lei, iar pe locul al doilea se află veniturile de la CA al CNAIR, de unde a primit circa 93.000 de lei. 86.000 de lei a încasat de la Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR”, iar alţi 67.000 de lei de la CA al ROMATSA.

Cariera în administraţia publică a Ştefaniei Gabriella Ferencz e legată de Emil, primarul municipiului Cluj-Napoca. Primul său loc de muncă a fost cel de director de cabinet al deputatului Emil Boc, în perioada 2001-2004, apoi a ajuns director în cadrul Primăriei Cluj-Napoca în perioada 2004-2009, când edil era Boc. Numirea în funcţia de premier a lui Emil Boc a însemnat şi transferul lui Ferencz la Bucureşti, unde timp de trei ani a fost directorul de cabinet al aceluiaşi politician.

După câţiva ani petrecuţi la Primăria Cluj-Napoca (2012-2019), Ştefania Gabriella Ferencz  a fost numită secretar general-adjunct al Ministerului Transporturilor, condus în perioada o noiembrie 2019 – decembrie 2020 de Lucian Bode, fost PDL-ist şi apropiat al lui Emil Boc, iar ulterior avansată pe funcţia de secretar general al instituţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite