Valeriu Steriu: UNPR va fi şi în viitorul Parlament şi în viitorul Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele UNPR Valeriu Steriu FOTO Eduard Enea
Preşedintele UNPR Valeriu Steriu FOTO Eduard Enea

Preşedintele UNPR Valeriu Steriu spune că partidul pe care îl conduce se va regăsi atât în viitorul Parlament, cât şi în viitorul Guvern.

Ştim că vom intra în Parlament, vom intra şi în Guvern. UNPR are ”cei mai valoroşi oameni pe multe domenii de activitate. Avem oameni care ştiu şi administraţie publică, şi agricultură, şi ştiinţe juridice şi care pot merge în Guvern pe orice funcţie. Nu vom căuta cu o zi înainte să înlocuim un ministru sau altul. Avem oameni care pot scrie programe de guvernare, avem departamente pe toate domeniile de activitate şi oameni care ştiu ce au de făcut”, a afirmat Valeriu Steriu, la Vaslui.

PSD şi UNPR şi-au reînnoit protocolul încheiat pentru alegerile locale din Bucureşti, într-o formă care convine social-democraţilor, dar care îi dezavantajează pe progresişti. Acordul prevede susţinerea de către UNPR a candidaţilor PSD la primăriile de sector şi la Primăria Capitalei, precum şi liste comune ale celor două formaţiuni pentru celelalte funcţii, respectiv cele de consilieri.

Protocolul nu prevede încheierea unui acord pentru alegerile parlamentare, iar PSD nu îşi asumă angajamentul că va căra în spate UNPR la alegerile parlamentare. Varianta agreată de PSD şi UNPR face referire doar la alegerile locale, unde cele doua partide vor merge pe liste comune la alegerile locale, unde doar PSD şi-a nominalizat candidaţi. Potrivit ultimului sondaj, UNPR are puţin peste 1% în intenţia de vot, departe de praguld e 5% pentru intrarea în Parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite