Un alt secretar de stat a fost demis la o zi după ce a fost numit. Cum explică Executivul decizia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu FOTO Florin Cîţu / Facebook
Florin Citu FOTO Florin Cîţu / Facebook

Un alt secretar de stat a fost eliberat din funcţie la numai o zi de la numire. Cosmin-Constantin Baciu numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătaţii a fost eliberat din funcţie, potrivit unor explicaţii ale Executivului, pentru că nu s-a respectat procedura.

Cosmin-Constantin Baciu fusese numit în funcţie joi. "Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Cosmin-Constantin Baciu se numeşte în funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii", conform deciziei publicate joi în Monitorul Oficial.

Guvernul a explicat că eliberarea din funcţie a avut loc din cauza nerespectării procedurii la numirea lui Cosmin-Constantin Baciu, fiind necesară anterior publicarea în Monitorul Oficial a unei hotărâri de Guvern de reorganizare care să ateste că este nevoie de încă un post de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

”Trebuie să fie publicată în Monitorul oficial HG-ul de reorganizare pentru Ministerul Sănătăţii, care atestă că este nevoie de încă un post de secretar de stat”, au explicat reprezentanţii Guvernului.

Însă, liberalii din aripa Orban a partidului susţin, neoficial, că adevăratul motiv al demiterii este faptul că Baciu a fost susţinut pentru funcţia de secretar de stat de către filiala Bacău, care îl susţine pe Ludovic Orban la preşedinţia PNL, nu pe Florin Cîţu.

Propunerea lui Baciu în funcţia de secretar de stat a fost votată de PNL Bacău încă din luna februarie, în cadrul unei şedinţe judeţene.

Un alt secretar de stat, demis după numai o zi, Marian Murguleţ a fost demis din funcţia de secretar de stat pentru a doua oară de premierul Florin Cîţu, motivul invocat fiind o informaţie pe care nu o cunoştea. Murguleţ a fost numit în timpul Guvernului Dăncilă şi a rămas în funcţie în perioada în care Ludovic Orban era premier.

În spaţiul public au apărut informaţii conform cărora, spre deosebire ce ceilalţi secretari de stat, Marian Murguleţ a fost numit fără acordul BEx al PNL, în condiţiile în care toţi ceilalţi secretari de stat au avut un vot în BEx şi o verificare prealabilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite