Tensiuni în Grupul minorităţilor. Mărul discordiei: un loc în conducerea Camerei Deputaţilor. „Demersul meu a fost luat în derâdere de colegi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În interiorul Grupului minorităţilor sunt nemulţumiri legate de faptul că funcţia de reprezenant în BP al Camerei Deputaţilor a fost ocupată pentru tot mandatul de Dragoş Zisopol, fără a mai fi alegeri, de la sesiune la sesiune, aşa cum ar trebui să se întâmple. Deţinerea funcţie permite primirea unei indemnizaţii mai mari cu aproape 2000 de lei faţă de cea a unui deputat obişnuit şi posibilitatea de angajare a mai multor oameni la cabinet.

Situaţia problematică referitoare la ceea ce se întâmplă în interiorul Grupului minorităţilor a fost evidenţiată de deputatul Andi Grosaru, ales care reprezintă Asociaţia Italienilor din România. 

„Din păcate discuţiile despre funcţiile în cadrul Grupului parlamentar şi cea din Biroul Permanent nu au avut loc. Obligaţia Grupului era să-şi aleagă membrii la începutul fiecărei sesiuni parlamentare. În prima şedinţă a Grupului minorităţilor nu s-a pus în discuţie reprezentantul nostru în Biroul Permanent, acolo unde, potrivit ponderii din Parlament, avem dreptul la o funcţie, De aceea mi-am manifestat nemulţumirea şi am sesizat Biroul Permanent”, a explicat Andi Grosaru pentru „Adevărul”. 

Deputatul a precizat că nu e normal ca funcţia rezervată Grupului minorităţilor să fie dată pentru patru ani unui singur om. „ A fost luat în derândere demersul meu de către o parte dintre colegi şi mai ales faptul că am avut tupeul să sesisez Biroul Permanent”, a mai afirmat Andi Grosaru

Potrivit deputatului, şedinţa unde a ridicat problema modului cum sunt împărţite funcţiile în cadrul Grupului minorităţilor a avut loc pe 3 februarie, iar sesizarea a fost depusă la BP pe 6 februarie. Grosaru a ridicat mai multe probleme de legalitate ale deciziilor Grupului minorităţilor în ceea ce priveşte desemnarea aleşilor pentru funcţii. În primul rând, nu ar fi existat nicio hotătâre care să consfinţească, în urma unui vot, care să fie componenţa conducerii grupului. „Nu s-a respectat Regulamentul Camerei Deputaţilor”, a punctat Grosaru. Apoi, nu a avut loc o discuţie sau şedinţă pentru alegerea sau realegerea reprezentantului minorităţilor în Biroul Permanent, fiind acceptat tacit, de majoritatea deputaţilor, ca Dragoş Zisopol să fie omul acestora în BP. 

Nu în ultimul rând, a apărut problema privind cine rezolvă situaţia. Biroul Permanent s-a spălat pe mâini de tranşarea cazului, sesizarea lui Grosaru fiind trimisă la Grupul minorităţilor, pentur a fi discutată şi luată o decizie. 

Ce înseamnă o funcţie de conducere  

Deţinerea unei funcţii în cadrul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor înseamnă o indemnziaţie de 12.776, atât cât primeşte lunar Dragoş Zisopol, reprezentantul minorităţilor în structura de conducere a forului. Pe de altă parte, un deputat obişnuit primeşte aproximativ 11.000 lei. De asemenea, o funcţie în BP îţi dă dreptul la un birou personal mai mare faţă de cele ale deputaţilor fără funcţii de conducere, dar şi puterea de a-ţi angaja mai mulţi oameni la cabinet. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite