Prima reacţie din USR-PLUS după declaraţiile lui Orban despre alianţa USR-PSD: „Istoria ne arată deja cine a colaborat cu PSD. Ce încredere să ai?”

Prima reacţie din USR-PLUS după declaraţiile lui Orban despre alianţa USR-PSD: „Istoria ne arată deja cine a colaborat cu PSD. Ce încredere să ai?”

Liviu Iolu FOTO Inquam Photos

Coordonatorul regional PLUS Nord Est, Liviu Iolu, a reacţionat, joi seară, după ce premierul Ludovic Orban a declarat că USR se sinucide dacă face alianţă post-electorală cu PSD. ”Istoria ne arată deja cine a colaborat cu PSD. Şi nu e USR PLUS”, a afirmat Iolu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta a comentat şi intenţia liberalilor de a nu face alianţă cu PSD după alegerile parlamentare, referindu-se la o altă hotărâre luată de liberali – aceea de a nu primi niciun membru PSD: ”Au intrat mii. Au intrat sute de primari PSD. Deci, ce încredere să ai?”.
 
”Pare că domnul Orban iroseşte câteva mii de euro din emisiunile electorale cumpărate. Altfel cum să pierzi vremea prin studiouri vorbind despre ipoteza ca USR PLUS să colaboreze cu PSD?  Ia să vedem ce partide au făcut, istoric, alianţe cu PSD. Şi parlamentare şi guvernamentale şi în toate felurile. Ca să nu mai zic că, parcă PNL, la începutul tranziţiei, în '92, nu a mai intrat nici în Parlament după o colaborare cu FSN. Nu vă amintiţi? Trebuie să existe o filă undeva în istoria liberală”, a scris, joi seară, pe Facebook, Liviu Iolu. 
 
Acesta s-a referit şi la decizia liberalilor de a nu face alianţe post-electorale cu PSD. 
 
”Mai spune domnul Orban că PNL a luat «clar şi limpede» în Biroul Politic Naţional decizia să nu facă nicio înţelegere post-electorală cu PSD. Ia să ne aducem aminte ce decizie a mai luat acelaşi birou politic naţional liberal acum câteva luni? 
 
«Biroul Politic Naţional solicită filialelor să nu primească în PNL nici un membru PSD». Au intrat mii. Au intrat sute de primari PSD. Au intrat acum pe liste la parlamentare grămezi de PSD-işti şi ALDE-işti. Deci ce încredere să ai în acel Birou după ce s-a produs practic o invazie de PSD-isti în PNL”, a mai scris Iolu. 
 
Coordonatorul PLUS Nord Est a cerut premierului să nu mai facă insinuări: ”În concluzie: «FĂRĂ PESEDE!» Dar fără pesede luat la bucată într-un partid care înţeleg că vrea reforme în ţara asta. Şi fără insinuări şi ipoteze pentru că istoria ne arată deja cine a colaborat cu PSD. Şi nu e USR PLUS”. 
 
Premierul Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat, joi seară, că, dacă USR PLUS face vreo înţelegere cu PSD după alegerile parlamentare, ”se sinucide”, pentru că alegătorii lor sunt ”anti-PSD”. 
 
Citeşte şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările