Predoiu: Progresele înregistrate de România în domeniul judiciar trebuie recunoscute la nivelul statelor membre şi al Comisiei Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Progresele înregistrate de România în domeniul judiciar trebuie recunoscute, a afirmat, marţi, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, care a adăugat că judecătorii şi procurorii români „nu sunt cu nimic mai prejos” decât colegii lor europeni.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei, Cătălin Predoiu a participat, marţi, la sesiunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne organizată, la Praga, de Preşedinţia cehă a Consiliului UE, context în care a avut întâlniri bilaterale cu omologii din Germania, Marco Buschmann, şi Finlanda, Anna-Maja Henriksson.

În cadrul celor două întâlniri, el a subliniat progresele înregistrate de România în cadrul MCV, precum şi importanţa conştientizării acestora la nivelul statelor membre şi al Comisiei Europene. De asemenea, miniştrii au evaluat şi căile tehnice de armonizare a poziţiilor în legătură cu o serie de subiecte aflate pe agenda Consiliului JAI.

„Progresele înregistrate de România în domeniul judiciar trebuie recunoscute, judecătorii şi procurorii români nu sunt cu nimic mai prejos decât colegii lor europeni. Ca ministru al Justiţiei, am explicat şi voi continua să explic miniştrilor europeni progresele sistemului judiciar românesc, inclusiv intrând în detalii de nivel tehnic. După intrarea în UE, s-au făcut eforturi uriaşe pentru consolidarea Justiţiei şi a independenţei sale, de la cadrul legislativ şi până la cel financiar-bugetar şi, deşi mai sunt probleme de rezolvat, ne concentrăm pe soluţii, în cooperare cu sistemul judiciar, prin reprezentanţii săi", a declarat Cătălin Predoiu, citat în comunicat.

Potrivit acestuia, Ministerul Justiţiei va face tot ce ţine de el pentru realizarea obiectivelor din MCV şi pentru promovarea, la nivel european, a progreselor înregistrate în eficientizarea şi consolidarea independenţei Justiţiei şi continuarea eforturilor anticorupţie, iar din această perspectivă adoptarea noilor legi în domeniu este foarte importantă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite