Ponta, despre gazele de şist: Dacă nu avem gaze din producţia internă, le luăm din Rusia?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În contextul protestelor care au avut loc ieri în mai multe judeţe din ţară, premierul Victor Ponta a afirmat luni că gazele de şist reprezintă un subiect care trebuie discutat serios, precizând că, dacă nu există gaze din producţia internă, atunci alternativa este cumpărarea acestora din Rusia.

„Am văzut ieri - chiar dacă nu a fost foarte mediatizat, eu iau foarte în serios - discuţia despre gazele de şist. A fost o zi de organizare a unor proteste apropos de gazele de şist şi cred că e un alt subiect asupra căruia trebuie să discutăm foarte serios, pentru că trebuie spus «Bun, şi dacă nu avem gaze din producţia internă, de unde le luăm ? Din Rusia». Adică, în contextul actual, cred că orice protest trebuie să aibă un scop şi o finalitate şi cred că o discuţie serioasă pe orice temă e utilă", a spus Ponta.

Peste 350 de persoane au participat, duminică după-amiază, în municipiul Vaslui, la un marş de protest faţă de gazele de şist.

Acţiuni similară au avut loc şi în localitatea Banca, unde aproximativ 30 de oameni s-au adunat în curtea sediului Căminului Cultural, precum şi în municipiul Bârlad, unde peste 100 de localnici şi-au exprimat nemulţumirile în faţa sediului primăriei, potrivit Mediafax

Proteste faţă de explorarea şi exploatarea gazelor de şist au avut loc şi în Bucureşti, Arad, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Sâmbătă, la Pungeşti, cu o zi înainte de Ziua Naţională de Luptă Împotriva Fracturării Hidraulice, peste o sută de persoane, majoritatea localnici, au protestat faţă de gazele de şist, oamenii mărşăluind pe o distanţă de câţiva kilometri pe drumul judeţean care tranzitează comuna, până în apropierea perimetrului deţinut de compania Chevron.

Citeşte şi:

Gazele de şist – Înger sau Demon? Proteste în 60 de oraşe, în timp ce Rusia ameninţă Europa cu gazele naturale

În timp ce românii s-au mobilizat şi protestează, la sfârşitul acestei săptămâni, faţă de ameninţarea gazelor de şist, restul Europei, dar şi Statele Unite privesc cu jind către aceleaşi resurse, care le-ar permite să demoleze hegemonia gazului rusesc.

Campanie de informare despre gaze de şist dedicată locuitorilor din comuna Băceşti, organizată de ANRM la Vaslui

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) organizează, astăzi, o campanie de informare despre ceea ce înseamnă explorarea şi exploatarea gazelor de şist, care îi vizează pe locuitorii comunei Băceşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite