PNL acuză conducerea Senatului de tergiversarea votării cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu

PNL acuză conducerea Senatului de tergiversarea votării cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Inquam Photos

Liberalii îi critică pe cei din conducerea Senatului pentru nerespectarea calendarului votat în Biroul Permanent pentru dosarul prin care Parchetul General solicită începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Grupul PNL solicită o explicaţie cu privire la nerespectarea calendarului votat în Biroul Permanent pentru dosarul prin care Parchetul General solicită începerea urmăririi penale în cazul domnului Călin Popescu Tăriceanu. Această întârziere neregulamentară fără precedent din partea Comisiei Juridice a Senatului este generată cel mai probabil de interese politice PSD-ALDE”, se arată într-o adresă a  lui Florin Cîţu, liderul senatorilor PNL, către Biroul Permanent al Senatului.
 
Liberalii cer ca dosarul prin care Parchetul General solicită începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu să fie introdus pe ordinea de zi a şedinţei de plen din data de 20 februarie, iar în cazul în care raportul Comisiei Juridice nu va fi elaborat, situaţia dosarului să fie discutată fără raport de către plenul Senatului.
 
„Totodată, cerem sancţionarea preşedintelui Comisiei Juridice (Robert Cazanciuc - n.r.), pentru nerespectarea termenelor stabilite chiar în Regulamentul Senatului”, se mai arată în cererea lui Cîţu. .
 
DNA a solicitat Senatului, la începutul lunii noiembrie 2018, încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: