Petre Roman (PNL): „În Siria avem de-a face cu intenţia uciderii în masă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PNL Petre Roman FOTO Arhiva Adevărul
Deputatul PNL Petre Roman FOTO Arhiva Adevărul

Deputatul PNL Petre Roman a declarat, pentru RFI, că România trebuie să susţină „orice fel de acţiune care sancţionează drastic utilizarea de arme chimice“.

Într-o intervenţie la RFI, Roman arată că România trebuie să se alăture, „în orice situaţie, unei acţiuni care să pună capăt şi să sancţioneze utilizarea armelor chimice“.

Fostul ministru de Externe subliniază că „dovezile sunt necesare“.

„Din păcate, avem precedentul Irak, unde prezenţa armelor de distrugere în masă nu a fost probată şi, de fapt, nici n-au existat arme de distrugere în masă, avem acest precedent. Doar că în situaţia actuală sunt mai multe elemente care conduc la ideea că s-au utilizat arme chimice de către regimul Assad“, a explicat liberalul.

Este vorba despre „utilizarea armelor chimice împotriva propriului popor, nu mai e vorba de o luptă militară, de un fel de război civil. Nu. Avem de-a face cu intenţia uciderii în masă prin utilizarea armelor chimice“, a mai spus Roman.

Luni, preşedintele Traian Băsescu a afirmat că România îşi va exprima poziţia în această situaţie după ce va afla rezultatul inspecţiei ONU privind utilizarea armelor chimice împotriva civililor.

„Sigur că nici noi nu putem accepta utilizarea gazelor toxice împotriva oricărei părţi, de orice parte“, a adăugat şeful statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite