Şedinţă cu scandal la PNL. Orban, exclus din partid. Atacuri dure la adresa fostului lider: „Ce faceţi acum e grobian”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Biroul Executiv al PNL a decis excluderea lui Ludovic Orban din partid, după un vot covârşitor pentru îndepărtarea fostului şef al liberalilor, potrivit unor surse participante. Decizia merge pentru validare la Consiliul Naţional al PNL. În timpul şedinţei, liderii partidului şi-au aruncat vorbe grele.

UPDATE Ludovic Orban a cerut demisia conducerii PNL, în frunte cu Florin Cîţu. Primele reacţii la solicitarea lui Orban au fost ale lui Florin Roman şi Dan Vîlceanu. Potrivit unor surse participante, Roman i-a reproşat că a ajuns premier cu voturile PSD, iar acum a uitat. „Ce faceţi acum e grobian”, i-a strigat Florin Roman lui Orban. Pe de altă parte, Dan Vîlceanu i-a reproşat că şi-a făcut colegii „slugi”.

A fost dat şi un vot pentru excluderea lui Orban. 31 de voturi „pentru” excludere, 2 „împotrivă”. Decizia va merge pentru validare la Consiliul Naţional al PNL. 

Orban, prima reacţie după excluderea din PNL: Sunt liber să creez o construcţie politică sănătoasă. Sunt victima unei găşti demolatoare

***

În primul rând, liberalii vor fi informaţii despre negocierile generale cu PSD, cu toate că majoritatea sunt la curent, din moment ce au lucrat zilele acestea la programul de guvernare al coaliţiei. Vor fi însă discutate şi aspectele politice referitoare la arhitectura noului Guvern, susţin surse din PNL pentru „Adevărul”. 

O a doua temă importantă este cea legată de comportamentul lui Ludovic Orban. Fostul şef al PNL a lansat mai multe atacuri la adresa lui Klaus Iohannis şi a conducerii partidului. De altfel, Orban a precizat că va merge la şedinţa de astăzi pentru a cere demisia lui Florin Cîţu. Prin urmare, este aşteptat un vot pentru excluderea lui Ludovic Orban. 

Nu în ultimul rând, PNL va discuta şi despre situaţiile de la TVR şi Radio România, instituţii unde în zilele următoare vor fi audieri pentru candidaţii la Consiliile de Administraţie, apoi vor fi aleşi şi noii şefi.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite