Nicuşor Dan: „PNL crede că vremea tehnocraţilor a trecut, USR afirmă că abia începe“. Pe cine vrea liderul USR în echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele USR, Nicuşor Dan. FOTO David Muntean
Preşedintele USR, Nicuşor Dan. FOTO David Muntean

Liderul USR, Nicuşor Dan, a afirmat sâmbătă, în replică la declaraţiile copreşedintelui PNL Vasile Blaga privind necesitatea unui guvern politic, că în vreme ce liberalii cred că vremea tehnocraţilor a trecut, USR este de părere că „abia începe''.

„PNL crede că vremea tehnocraţilor a trecut, USR afirmă că abia începe. Guvernele politice au eşuat în transparentizarea actului administrativ, au politizat până la sufocare administraţia publică, în jurul lor au înflorit corupţia şi clientelismul. Guvernul Cioloş nu e perfect, dar a început cu adevărat reforma administraţiei, a dat sens consultării publice, a adus profesionişti în fruntea şi în interiorul ministerelor. Am afirmat că mulţi dintre miniştrii cabinetului Cioloş, însuşi premierul, se potrivesc profilului de membru USR. Dacă vechile partide nu-i vor, mulţi cetăţeni îşi doresc în continuare o guvernare tehnocrată pe care USR o va sprijini“, a scris preşedintele USR pe Facebook.

Declaraţia lui Nicuşor Dan a fost făcută în contextul în care liberalii s-au îndepărtat de ideea de a atrage alături de ei mai mmulţi miniştri tehnocraţi, dar şi în intensificarea încercărilor USR de a coopta în partid pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii. Indirect, chiar ministrul Sănătăţii a recunoscut faptul că e curtat de anumite formaţiune fără a le nominaliza, însă surse politice susţin că USR este partidul care îl vrea pe Voiculescu pe lista lor pentru parlamentare.   

„Aş vrea să vă spun câteva cuvinte despre limitele clasei politice şi tehnocraţiei. Vedeţi, Guvernul tehnocrat a fost o necesitate. Nu puteam noi, PNL, să venim la putere călcând pe cadavre - scuzaţi-mi termenul, dar aceasta este realitatea. Şi noi, şi PSD-ul, am susţinut acest guvern. Evident că în primul moment, în stil propriu, PSD-ul s-a dezis de el. Dar, pe de altă parte, şi Guvernul tehnocrat îşi arată limitele. De aceea este nevoie de un guvern politic. Ce au cerut românii anul trecut? Reformarea clasei politice! Ce vedem? Pe de o parte un PSD pe care lucrul acesta nu îl interesează, pentru că rămâne într-un electorat captiv, se bazează pe un electorat care crede în statul paternalist, pe partea cealaltă, nişte „Albă-ca-Zăpada“. Termenul e consacrat de câţiva ani. Nişte oameni care spun că totul e apă şi pământ, ei sunt salvarea naţiunii, dar nimeni nu ştie cu ce s-au ocupat până acum. La mijloc este PNL, care a ales drumul echilibrului. Adică o construcţie a unui mare partid, îmbinând experienţa unor şi tinereţea şi dorinţa de afirmare a altora. Tocmai de aceea suntem atacaţi din toate părţile, şi de PSD şi de ceilalţi, care se cred iacobinii politicii. Tocmai de aceea este atacat şi preşedintele Klaus Iohannis, tocmai pe tema asta. Dar vă garantez că împreună vom duce PNL la guvernare'', a declarat la rândul său, Vasile Blaga. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite