Iulian Matache a depus jurământul. Ponta şi Tăriceanu, absenţi. Iohannis, către Zgonea: Ponta s-a retras, nu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Matache, noul ministru de la Transporturi
Iulian Matache, noul ministru de la Transporturi

Iulian Matache a depus, vineri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestire în funcţia de ministru al Transporturilor, preluând astfel postul rămas vacant prin demisia lui Ioan Rus. Premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu au participat la ceremonia de la Coptroceni.  Au fost prezenţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi vicepremierul Gabriel Oprea.

În momentul în care a ajuns la Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Iohannis i-a spus: „Să înţeleg că domnul Ponta s-a retras, nu?“.

Iulian Matache a depus jurământul în această dimineaţă, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, a preşedinteluiCamerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi a vicepremierului Gabriel Oprea. De la eveniment au lipsit premierul Victor Ponta, dar şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerea de numire a lui Mihai Fifor pentru portofoliul Transporturilor, şeful statului solicitând premierului Victor Ponta desemnarea unei alte persoane „care să întrunească condiţiile necesare pentru a fi numită în funcţia de membru al Guvernului“. Ponta l-a comparat imediat cu Traian Băsescu şi, ulterior, l-a propus pentru această funcţie pe Iulian Matache, secretar de stat în Minister .

După ce preşedintele Klaus Iohannis a respins numirea lui Mihai Fifor în funcţia de ministru al Transporturilor, premierul Victor Ponta a transmis Preşedinţiei o nouă propunere - Iulian Matache, în prezent secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Potrivit legii, şeful statului trebuie să accepte această propunere. 

„În baza deciziei BPN al PSD am decis să-l propun pe dl Iulian Matache pentru funcţia de Ministru al Transporturilor! Îi urez succes!“, a scris premierul Ponta pe Twitter. 

Cine este Iulian Matache

Iulian Matache este secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi a condus Direcţia Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea până în mai 2012, când USL a preluat guvernarea, iar el a fost numit atunci secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

Ulterior, în martie anul trecut, a fost mutat la Ministerul Transporturilor, tot pe postul de secretar de stat. Iulian Matache, a cărui soţie este preşedintele Tribunalului Vrancea, este prezentat în presa locală drept un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, la momentul numirii ca secretar de stat, în mai 2012, el mulţumindu-i public lui Oprişan şi spunând că nu ar fi ajuns în această funcţie fără sprijinul, susţinerea şi încrederea lui Oprişan.

Numele lui Iulian Matache a fost vehiculat pentru funcţia de ministru al Transporturilor imediat după ce Ioan Rus şi-a dat demisia, în urma declaraţiilor sale referitoare la românii din străinătate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite