Preşedintele Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Dan Vîlceanu în funcţia de ministru de Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Vilceanu FOTO Facebook / Dan Vilceanu
Dan Vilceanu FOTO Facebook / Dan Vilceanu

Administraţia Prezidenţială a transmis că preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, decretul de numire a lui Dan Vîlceanu în funcţia de ministru al Finanţelor.

Administraţia Prezidenţială a aprecizat că ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc  la ora 17:30, la Palatul Cotroceni.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 18 august 2021, decretul de numire în funcţia de membru al Guvernului a domnului Dan Vîlceanu, ministrul finanţelor. La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, încetează efectele Decretului nr. 825/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 676 din 8 iulie 2021. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 17:30, la Palatul Cotroceni”, arată anunţul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Dan Vîlceanu, propunerea lui Florin Cîţu pentru postul de ministru al Finanţelor şi un apropiat al premierului, a fost votat de 47 din 48 de liberali.

Ludovic Orban este singurul membru al Biroului Permanent al PNL care a votat împotriva nominalizării lui Dan Vîlceanu în funcţia de ministru al Finanţelor. Liderul PNL susţine că "există riscuri cu privire la desemnarea acestuia".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite