VIDEO Iohannis a semnat decretul: Nelu Tătaru este noul ministru al Sănătăţii. Azi depune jurământul

VIDEO Iohannis a semnat decretul: Nelu Tătaru este noul ministru al Sănătăţii. Azi depune jurământul

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea lui Nelu Tătaru în funcţia de ministru al Sănătăţii, după demisia lui Victor Costache. Nelu Tătaru va depune jurământul la ora 17.00, apoi va participa la şedinţa de guvern.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Am luat act de demisia domnului Costache şi am semnat decretul de numire a noului ministru. Domnul Tătaru cunoaşte foarte bine care este situaţia şi trebuie să ia urgent măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Domnul Tătaru va depune astăzi jurământul”, a anunţat Iohannis.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut demisia ministrului Sănătăţii, susţin surse politice pentru Adevărul. Principalul reproş: Costache nu a luat măsuri din timp pentru a asigura protecţia medicilor. Picătura care a umplut paharul a fost declaraţia ministrului că vor fi testaţi toţi bucureştenii, lucru imposibil. Pe de altă parte, surse din minister susţin că Guvernul a alocat bani târziu pentru achiziţii.

Ruptura dintre Costache şi Orban s-a produs joi seară, după ce ministrul Sănătăţii a anunţat, într-un interviu pentru Adevărul, că vor fi testaţi toţi bucureştenii, deci milioane de oameni, în condiţiile în care, la Suceava, nu au fost suficiente teste pentru medicii infectaţi. Costache a făcut anunţul fără să discute înainte cu premierul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: