Firea nu crede în corectitudinea votului din Capitală. „Poate se leagă cu ce s-a întâmplat în ziua alegerilor, la prânz aveam mai multe procente peste Dan”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea încă nu s-a hotărât dacă va contesta alegerile din Capitală, FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Gabriela Firea încă nu s-a hotărât dacă va contesta alegerile din Capitală, FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Gabriela Firea este sceptică cu privire la corectitudinea votului din Bucureşti şi se alătura celor care contestă procesul electoral. „Sunt indicii că lucrurile nu au fost corecte în toate secţiile de votare”, a declarat aceasta.

„Sunt indicii că lucrurile nu au fost corecte în toate secţiile de votare. În multe secţii s-au defectat tabletele STS şi mult timp nu au funcţionat. La 21.00, printr-un blocaj, nu se mai puteau scana buletine, dar se putea filma ce se întâmplă în secţia de votare. Aceste imagini pot fi analizate şi se poate vedea ce s-a întâmplat în secţiile de votare. Supraveghetorii noştri au fost marginalizaţi, îndepărtaţi de la masă”, a declarat Gabriela Firea marţi seară, la România TV.

Cu toate că nu s-a luat o decizie clară în acest sens, Gabriela Firea a declarat că Partidul Social-Democrat se gândeşte să conteste rezultatele din capitală. „Poate se leagă cu ce s-a întâmplat în ziua alegerilor, când la prânz aveam mai multe proceste peste Nicuşor Dan”, spune aceasta. 

„Am decis de comun acord că astăzi şi în întreaga perioadă să se verifice procesele verbale şi cifrele. Dincolo de mine, de a spune clar că ne-am decis că vom contesta acest lucru, există totuşi semne că rezultatul nu este chiar întocmai cu realitatea şi poate se leagă cu ceea ce s-a întâmplat în ziua alegerilor când la prânz eram cu câteva procente peste domnul Dan şi deodată în două trei ore totul s-a schimbat ca şi cum a apăsat cineva pe un buton", a explicat Gabriela Firea la postul de televiziune menţionat. 

   

Conform ultimelor rezultate parţiale date publicităţii de către Biroul Electoral Central, marţi, la ora 20:00, Nicuşor Dan a obţinut 42,79% dintre voturi pentru funcţia de primar general al Capitalei, iar Gabriela Firea – 37,98%. Datele Biroului Electoral Central vin după numărarea a aproximativ 97,92% dintre voturi. La Sectorul 1, scandalul continuă, Clotilde Armand declarând că „fostul primar pesedist trebuie reţinut urgent de anchetatori”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite