Europarlamentar român: Aderarea României la Schengen, soluţia pentru gestionarea valului de refugiaţi

Europarlamentar român: Aderarea României la Schengen, soluţia pentru gestionarea valului de refugiaţi

Spatiul Schengen FOTO Shutterstock

Europarlamentarul Dan Nica, liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, a pledat, în sesiunea plenară de la Strasbourg, pentru accederea României în Spaţiul Schengen, în vederea mai bunei gestionări a fluxurilor de refugiaţi din Ucraina, potrivit unui comunicat de presă. Liderul susţine că soluţia pentru gestionarea valului de refugiaţi ucraineni este aderarea României la Schengen.

Liderul PSD a atras atenţia că „o femeie a murit pentru că, după trei zile de stat în frig în Ucraina, a trebuit să mai stea aproape o zi la frontiera dintre Ungaria şi România. Iată o nedreptate care se datorează faptului că România nu este în Schengen. Iar cineva ar trebui să poarte această responsabilitate, fie şi morală”.

Dan Nica a cerut mobilizarea UE pentru ajutorarea refugiaţilor din Ucraina. „Milioane de femei din Ucraina nu şi-au imaginat că vor sărbători, în 2022, Ziua Femeii în asemenea condiţii tragice”, a declarat europarlamentarul, evocând „tristeţea din ochii femeilor refugiate, care încearcă să-şi salveze copiii, trecând frontiera în România după zile de stat în frig. Acea tristeţe este pentru copiii lor, pentru că nu ştiu ce viitor vor avea aceşti copii. Mulţi şi-au pierdut taţii, ucişi de bombe sau pentru că şi-au dat viaţa pentru apărarea Ucrainei. Casele lor au fost distruse. Care e viitorul acestor copii?”, a mai evidenţiat europarlamentarul în dezbaterea consacrată situaţiei refugiaţilor din Ucraina.

Liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European a subliniat că „pericolul major este o criză umanitară de proporţii, care să afecteze deopotrivă pe aceşti refugiaţi – şi atenţionez că vor veni persoane tot mai vulnerabile social şi medical – dar şi statele membre, în special cele din imediata vecinătate a Ucrainei. E nevoie de o mobilizare urgentă şi masivă de fonduri, logistică şi personal la nivel european”, mai susţine Dan Nica. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările