Dragnea: Guvernul organizează referendumul în baza OUG, singurul act în vigoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că, până în momentul în care Legea referendumului, asupra căreia s-a pronunţat CC, va ajunge lege, Guvernul va organiza refendumul în baza OUG, singurul act în vigoare care reglementează acest domeniu.

„Guvernul se află în următoarea situaţie: a primit de la Parlament o sarcină ca în 29 iunie să organizeze un referendum. Vineri, Parlamentul a decis data referendumuluu şi suspendarea preşedintelui, iar sâmbătă Guvernul a avut şedinţă şi a adoptat toate actele normative pentru referendum pe legislaţia în vigoare", a spus Dragnea.

El a precizat că problema nu este la Guvern şi că Executivul va organiza referendumul în baza legislaţiei în vigoare.

„Până când acest proiect de lege - care e la Curtea Constituţională şi va ajunge la Cotroceni - va deveni lege, Guvernul desfăşoară toate operaţiunile de organizare a referendumului pe baza OUG în vigoare. Deci problema nu e la Guvern", a adăugat Dragnea.

Solicitat să comenteze cererea PDL ca Guvernul să retragă OUG respectivă, Dragnea a răspuns: „Nu ştiu dacă erau îmbrăcaţi în alb când au cerut acest lucru. Guvernul nu poate retrage acest act normativ, singurul în vigoare care reglementează organizarea acestui referendum".

Europarlamentarul PDL Monica Macovei îi cere premierului Victor Ponta să anuleze OUG care stabileşte că preşedintele este demis, la refendum, cu 50% plus unu din participanţii la vot, ea subliind că CC a stabilit că şeful statului nu poate fi demis decât cu majoritatea alegătorilor de pe liste.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite