Dan Vîlceanu: Vrem revenirea USR în coaliţie. Punem acum un guvern minoritar şi ne împăcăm peste o lună, două

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dan vilceanu

Liberalii propun USR să voteze pentru moment un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă, iar apoi să înceapă negocieri pentru o refacere a coaliţiei şi o revenire la guvernare, alături de PNL şi UDMR, a partidului condus de Dacian Cioloş, dar păstrând acelaşi premier.

Propunerea a fost făcută duminică seara, la Digi24, de Dan Vîlceanu, secretar general al PNL. El a explicat că raţiunea unui astfel de demers ar fi că împăcarea dintre USR şi PNL cere timp, iar ţara nu poate să stea fără un guvern cu puteri depline. 

„Important e ca România să aibă un guvern cât mai repede şi am luat toate variantele posibile. Oamenii nu mai ştiu ce să înţeleagă. E ca la nebuni. Am avut o coaliţie funcţională şi ne-am trezit dintr-odată că cineva face o moţiune de cenzură din interiorul coaliţiei şi dă jos guvernul la 12.000 de cazuri pe zi. Acum sunt 20.000 de cazuri pe zi”, a arătat Dan Vîlceanu.

„Toţi am vorbit despre refacerea coaliţiei, însă nu poţi să refaci coaliţia câtă vreme personalizezi fiecare discuţie. Este aproape o obsesie la USR: Cîţu, Cîţu, Cîţu. Nu pot vorbi altceva. Deci, nu poţi să refaci coaliţia până nu depersonalizezi. Ok, am înţeles, USR nu-l mai vrea pe Cîţu. Nicolae Ciucă! Votaţi-l! Şi nici cu Nicolae Ciucă înţeleg că nu e bine, că acum vor în coaliţie. Sincer, nu mai înţelegi”, a continuat el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite