Dan Barna condiţionează votul USR pentru noul guvern: Până marţi pot fi votate în Parlament iniţiativa Fără Penali şi proiectul cu primarii în două tururi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul USR, Dan Barna, va avea o nouă discuţie cu premierul desemnat, Ludovic Orban, marţi după-amiază, dar că până atunci două dintre propunerile USR, respectiv Fără Penali şi primari în două tururi, ar trebui votate în Parlament.

"Premierul desemnat a fost deschis pe aceste obiective. Vom vedea luni şi marţi dacă reuşim să punem pe ordinea de zi în Parlament şi iniţiativa Fără Penali şi proiectul cu primarii în două tururi. Sunt optimist că în cazul iniţiativei Fără Penali, tocmai pentru că este campanie electorală, va fi greu pentru orice partid, inclusiv pentru PSD să voteze împotrivă. Marţi după-amiază ne vom întâlni din nou cu premierul desemnat pentru a vedea ce s-a realizat. Suntem în discuţii pe modalitatea de susţinere a cabinetului minoritar care trebuie să aibă ca obiectiv să ajungem cât mai repede la anticipate“, a spus Dan Barna, la Iaşi. 

Liderul USR a mai precizat că nu trebuie repetate greşelile din trecut, când a PSD a plecat de la putere pe finalul mandatului, apoi a stat un an în opoziţie şi a revenit în forţă la alegerile următoare.

"Nu vrem să repetăm aceeaşi greşeală pe care România a mai făcut-o deja de trei ori. Adică PSD guvernează trei ani, pleacă şi vine un guvern care repară lucrurile, devine nepopular şi apoi se întoarce PSD-ul. Jocul acesta politicianist cu majorităţi de cârpeală pentru a da vânt în pânze PSD-ului şi a le da timp să se pună pe picioare este un lucru pe care nu-l susţinem. Nu este nicio justificare morală şi logică, tocmai ar fi oportunism să intri într-o guvernare despre care ştii precis că n-are niciun suport parlamentar. Nu vrem să fim prezenţi doar în poză“, a afirmat Dan Barna.

Întrebat de o persoană prezentă la întrunire cum va proceda USR dacă PSD nu va asigura cvorumul în Parlament la votul pentru noul guvern, Dan Barna a spus că, dacă acest lucru se va întâmpla, atunci se va demonstra că nu există majoritate din Parlament care să sprijine Guvernul Orban.

"Tocmai asta a fost şi discuţia cu premierul desemnat. Dacă îşi creează majoritate, atunci avem nişte obiective în baza cărora putem discuta. Dacă nu există această majoritate, nu mai e nimic de făcut. Noi vom fi acolo. Dacă PSD va bloca, atunci va confirma o dată în plus că pe actuala structură nu se poate guverna“, a declarat Dan Barna.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite