Cum a pus presiuni politice un secretar de stat pentru schimbarea a zeci de directori din sistemul silvic

Cum a pus presiuni politice un secretar de stat pentru schimbarea a zeci de directori din sistemul silvic

Gelu Puiu. FOTO Facebook Gelu Puiu

Secretarul de stat Gelu Puiu şi-a dat demisia din funcţia pe care o avea în Ministerul Mediului, anunţ făcut de Florin Cîţu marţi, după ce în spaţiul public au apărut înregistrări cu acesta când făcea presiuni politice pentru schimbarea din funcţia a mai multor directori din sistemul silvic.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În primul rând vreau să vă anunţ că domnul secretar de stat Gelu Puiu de la Minusterul Mediului şi-a înaintat demisia, pe care i-am acceptat-o”, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, premierul Florin Cîţu. Gelu Puiu a fost numit secretar de stat în decembrie 2019, de fostul ministru al Mediului Costel Alexe.

Demisia vine după ce Recorder a publicat un material în care arată cum mai mulţi şefi de direcţii silvice din întreaga ţară „au fost schimbaţi din funcţie în urma unei campanii de şantaj coordonate de la vârful Ministerului Mediului”.

Din înregistrări rezultă că omul care a pus în practică această operaţiune a fost secretarul de stat Gelu Puiu, Acesta s-a lăudat în faţa apropiaţilor că a schimbat peste 20 de directori din sistemul silvic prin aceeaşi metodă: ameninţându-i cu controale care sigur vor descoperi o neregulă.

Mai departe, Gelu Puiu îi raporta ministrului Costel Alexe, care se interesa dacă funcţiile din ţară au fost eliberate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările