Mama primarului Cherecheş, validată de PNL pentru a deschide lista la Senat în Maramureş. Lider PNL: „Suntem în secolul XXI, nu în perioada nazistă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii s-au reunit, joi, pentru a valida peste jumătate din listele pentru parlamentare. Prin analiza şi votul conducerii centrale au trecut listele a 35 de filiale unde nu sunt probleme, în timp ce o a doua serie de validări va avea loc luni, zi în care PNL va prezenta şi echipa pe care o va propune pentru Bucureşti.

UPDATE Cum explică liberalii trimiterea Ancăi Boagiu de la Bucureşti la Maramureş:

„E o strategie de campanie pe care mi-am asumat-o. Consider că e un lucru bun. Noi o să facem mai mulţi parlamentari decât ne-a stabilit centrul target. Noi am avut fixaţi trei parlamentari. Noi o să facem patru, pentru că suntem buni. Ca strategie noi am adus un om cu multă expertiză. Dumneai a fost şi vicepreşedinte al PPE“, a declarat Mircea Dolha, preşedintele PNL Maramureş.

UPDATE Liderul PNL Maramureş a declarat că deschiderea listei de Camera Deputaţilor a organizaţiei PNL Maramureş va fi făcută de mama lui Cătălin Cherecheş, primar reţinut de DNA pentru luare de mită cu puţin timp înaintea începeii campaniei electorale de la locale. 

„BPN a validat lista pentru Camera Deputaţilor şi Senat. Pe lista de la Senat sunt eu (n.r.-Mircea Dolha), pe locul doi avocata Ana Ivaşcu. La Camera Deputaţilor, pe locul întâi e doamna medic Viorica Cherechel, urmată de Anca Boagiu, pe locul trei, domnul Ionel Bogdan“, a declarat Mircea Dolha.

„Eu consider că suntem în secolul XXI şi nu în perioada nazistă când toată familia era deportată sau dusă în lagăr că ar fi greşit cineva din familie. În acest caz, doamna Cherecheş e o personalitatea a judeţului Maramureş. Un manager de spital şi nu orice spital, cel mai performant spital din România. Şi nu glumesc“, a mai spus liderul PNL Maramureş, Mircea Dolha.

UPDATE Liberalii au ţinut, la începutul şedinţei de BPN, un moment de reculegere în memoria fostului preşedinte PNL Radu Câmpeanu. 

„Înainte de a începe şedinţa de astăzi daţi-ne voie să ne gândim la cineva care a însemnat ceva pentru PNL: Radu Câmpeanu“, a declarat Alina Gorghiu, prima care a luat cuvântul.

Multe lucruri bune şi frumoase se pot spune despre Radu Câmpeanu, dar toate au un numitor comun: iubirea lui pentru ţară.Cum altfel, dacă nu iubindu-şi ţara, s-a aruncat în vâltoarea evenimentelor, contra-curent, atunci când comuniştii erau aproape de a pune stăpânire pe ţară, în 1945, ca lider al studenţilor liberali?

Cum altfel, dacă nu iubindu-şi ţara, a rămas loial principiilor sale şi a ales temniţa (1947-1956) - în locul convertirii? Cum altfel, dacă nu iubindu-şi ţara, şi-a dedicat viaţa în exil susţinerii cauzei româneşti?

Cum altfel, dacă nu iubindu-şi ţara, a renunţat fără preget, spre apusul vieţii, la o viaţă tihnită la Paris şi a decis să lupte din nou cu comuniştii, de data aceasta cu cei de şcoală nouă?Cum altfel, dacă nu iubindu-şi ţara, a rămas lângă noi şi după ce nu a mai fost preşedintele PNL, ne-a îndrumat şi ne-a dat poveţe ca noi să putem transmite mai departe dragostea lui de ţară şi de adevăr? Cum altfel, dacă nu iubindu-ne ţara, am putea să îl răsplătim pentru eternitate pe seniorul Radu Câmpeanu? Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a completat fostul ministru al Culturii, Gigel Ştirbu. 

La sfârşitul intervenţiei lui Ştirbu, Alina Gorghiu a subliniat că liderii PNL vor merge la înmormântarea lui Radu Câmpeanu, duminică, şi că întreg partidul va fi în doliu în aceste zile.


Biroul Politic al PNL se reuneşte joi, de la 12.00, pentru a valida o parte din candidaturile pentru alegerile din 11 decembrie. Peste jumătate din liste vor trece de votul conducerii, urmând ca luni să fie definitivate şi cealaltă parte a candidaturilor. 

Listele de la Bucureşti vor fi lăsate pentru a fi validate luni, în condiţiile în care nu există clar un consens asupra ierarhiei candidaturilor pentru această organizaţie. 

Pe de altă parte, joi ar putea fi discutată situaţia de la Maramureş unde miercuri seară a fost validată lista pentru parlamentare într-o şedinţă de BPJ a organizaţiei judeţene. Aici, lista de la Camera Deputaţilor ar urma să fie deschisă de mama lui Cătălin Cherecheş, Viorica Cherecheş. Cătălin Cherecheş a fost reţinut de DNA pentru luare de mită cu puţin timp înaintea începeii campaniei electorale de la locale.

Pe poziţia a doua la Camera Deputaţilor se află senatoarea Anca Boagiu, care s-a refugiat în teritoriu, cu toate că fusese aleasă în 2012 în Capitală. Lista de la Senat e deschisă de deputatul Mircea Dolha.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite