Ce relaţie avea Dragnea cu SPP când nu se lupta cu statul paralel. Fostul său aghiotant a devenit secretar de stat

Ce relaţie avea Dragnea cu SPP când nu se lupta cu statul paralel. Fostul său aghiotant a devenit secretar de stat

Liviu Dragnea, alături de fostul său ofiţer SPP, Adrian Mlădinoiu, care, deşi i-a ţinut cu loialitate paltonul, nu a încăput întotdeauna în poză alături de şeful său. Foto: Mediafax.

Deşi Liviu Dragnea susţine că n-a avut pază din partea SPP, trecutul îl contrazice. Liderul PSD nu doar că s-a bucurat de protecţie când era ministru, dar fostul său aghiotant chiar a renunţat la SPP pentru a deveni partener de afaceri cu familia Dragnea. Azi e secretar de stat în Guvernul Dăncilă şi face atletism alături de Claudiu Manda, şeful Comisiei SRI.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu am avut niciodată pază SPP“, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3. Liderul PSD tocmai explicase că anul trecut a fost ţinta unei tentative de asasinat. Dovada? Privirile insistente ale unor bărbaţi care au intrat în acelaşi restaurant cu liderul PSD.

În contextul în care preşedintele Camerei Deputaţilor pare în pericol la tot pasul, „Adevărul“ vă prezintă relaţia lui Liviu Dragnea cu SPP de-a lungul timpului, căci au fost vremuri în care liderul PSD a preferat paza şi protecţia oferite de stat.

În 2012, Liviu Dragnea ajungea vicepremier în Guvernul Ponta şi ministru al Dezvoltării Regionale. Rangul îi oferea dreptul la maşină, şofer şi aghiotant, iar Dragnea n-a refuzat. Încă nu începuse lupta cu statul paralel. În rolul de aghiotant, SPP l-a distribuit atunci pe Adrian Mlădinoiu, care s-a instalat pe scaunul din dreapta al limuzinei ministeriale, lângă şofer. Treaba sa era să-i păzească spatele lui Dragnea şi să-i care servieta. Cu timpul, aceste formalităţi au fost depăşite: Dragnea a căpătat încredere în aghiotantul său, iar în 2015, când a demisionat din Guvern, ca urmare a condamnării din dosarul „Referendumul“, Adrian Mlădinoiu a demisionat şi el din SPP şi a rămas alături de Dragnea. Loialitatea fostului ofiţer SPP a fost răsplătită cu vârf şi îndesat. Imediat, Mlădinoiu a ajuns partener de afaceri cu Valentin Ştefan Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea. Cei doi sunt asociaţi în firmele Pantofi Lux Ştefan SRL şi Romcip, fostă Salcia SA Teleorman, afacerea cu porci pe care micul Dragnea o patronează în acte.

La scurt timp după ce Mlădinoiu a demisionat din SPP, Dragnea a ajuns preşedintele PSD, aşa că ascensiunea fostului aghiotant n-a mai putut fi oprită. Potrivit unor surse politice, la alegerile parlamentare din 2016, liderul PSD a vrut să-l facă pe fostul său aghiotant senator, însă a dat înapoi după ce vestea a transpirat în presă. Erau zilele în care Dragnea îi făcuse loc pe lista pentru parlamentare fostei sale secretare, Beatrice Tudor. N-a mai fost loc şi pentru Mlădinoiu în Parlament, dar s-a găsit un loc în Guvern.

Imediat după învestirea Guvernului Grindeanu, Adrian Mlădinoiu a fost numit secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Cinci luni mai târziu, Mlădinoiu avea să fie primul dintre locotenenţii lui Liviu Dragnea demis din Guvern în timpul conflictului dintre Dragnea şi Grindeanu, câştigat, până la urmă, de liderul PSD.

Dar odată cu instalarea lui Mihai Tudose în Palatul Victoria s-a întors şi Adrian Mlădinoiu în Guvern, numai că, de această dată, Dragnea l-a trimis în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), cea mai înaltă structură de conducere a companiei.

RĂFUIALĂ CU ŞEFUL SPP

După şase luni, a venit şi rândul lui Tudose să fie schimbat, iar premier a ajuns Viorica Dăncilă, politician fidel lui Dragnea. În acel moment, liderul PSD le-a impus miniştrilor să renunţe la paza şi protecţia SPP, pe motiv că generalul Lucian Pahonţu, şeful SPP, este parte a statului paralel. Tot generalul Pahonţu conducea SPP şi în urmă cu patru ani, când Dragnea era ministru al Dezvoltării.

Împreună cu Viorica Dăncilă, şi fostul ofiţer SPP, Adrian Mlădinoiu, s-a întors în Secretariatul General al Guvernului, primind sarcini mai importante. Spre exemplu, în primăvară a condus o delegaţie ministerială în Israel. Când nu e la guvern, Adrian Mlădinoiu face atletism alături de senatorul PSD Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de control al SRI, unul dintre oamenii fideli lui Liviu Dragnea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările