Campanie telefonică a „vedetelor“ USR pentru Dan Barna: Ce faci, Gigele? ACTUALIZARE: Suspiciuni de fraudă electronică. Reacţia lui „Gigel“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghinea / Barna

Campania electorală internă pentru preşedinţia USRPLUS a intrat în turul II, unde se înfruntă Dan Barna şi Dacian Cioloş.

Într-o înregistrare audio, Cristian Ghinea trasează strategia de urmat. „Vedetele“ partidului, printre care el, dar şi Cătălin Drulă şi chiar Dan, urmează să sune şefii de filiale, pentru a îi convinge să voteze cu Dan Barna. Adresarea este extrem de caraghioasă, chiar dispreţuitoare: Ce faci, Gigele?

Ipoteza pe care se bazează strategia este că oamenii sunt uşor de convins, dacă şefului de filială i se rezolvă anumite nemulţumiri. Aceste informaţii odată obţinute, „vedetele“ sună, fac promisiuni şi rezultatul vine de la sine. 

Rămâne de văzut dacă Gigeii din USRPLUS vor fi seduşi de această abordare. 

Rezultatele turului I au fost: Dacian Cioloş 46%, Dan Barna 43,9 %, Irineu Darău 10,1%.

ACTUALIZARE: La începutul înregistrării se aude un îndemn pentru a modifica anumite adrese de mail. Acest lucru a ridicat mari semne de suspinciune, aceasta fiind, se pare, o modalitate de a frauda alegerile. Apar informaţii care arată că, după turul I, s-au modificat foarte multe adrese de mail în baza de date a celor care primesc link-ul pentru a putea vota pentru preşedinte. Pare foarte ciudat ca intr-un partid obişnuit cu instrumentele digitale, cu mulţi membri tineri şi informaticieni, sute sau chiar mii de oameni să îşi fi declarat greşit adresa de mail, iar acest lucru să se descopere dintr-o dată, ca din întâmplare.

O a doua înregistrare arată un îndemn de a se obţine "trei mii, trei mii jumate de voturi curate", principala metodă fiind chiar aceste schimbări de adrese de e-mail, ceea ce duce deja, în mediul online, la acuzaţii de fraudare.

Reamintesc că preşedintele USR PLUS este ales prin votul eletronic al tuturor membrilor fostelor partide USR şi PLUS.

ACTUALIZARE: Reacţia lui Mardare Florin, preşedintele Filiala USRPLUS Negreşti, identificat de presa locală ca fiind "Gigel": "în eventualitatea în care despre mine ar fi vorba, acest lucru demonstrează că USRPLUS este un partid viu si democratic, pe bune, atat în interior, cât şi în exterior, spre deosebire de PNL şi PSD. Expresia colegului Cristian a fost, cu siguranţă, una nefericită. Vă pot însă asigura că pe mine nu m-a sunat să-mi facă presiuni şi, sigur sigur, optiunea mea de vot nu poate fi cumparată. USRPLUS este un partid de oameni care pun, mai presus de toate, idealurile şi dorinţa de a schimba în bine Romania. Şi nu, alegerea mea nu se va indrepta catre Dan Barna, de aceasta dată. Cred că trebuie să depăşim diviziunile dintre USR şi PLUS la acest moment: suntem un singur partid şi-l voi vota pe cel pe care-l consider cel mai potrivit, in această etapă. Vă multumesc!"

image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite