Băsescu: Roşca-Stănescu să meargă unde a fost înalt prea sinucisul Năstase

Băsescu: Roşca-Stănescu să meargă unde a fost înalt prea sinucisul Năstase

Preşedintele Traian Băsescu FOTO Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că Sorin Roşca Stănescu este un „mincinos prost“ care ar trebui să meargă, dacă se dovedeşte că nu are dreptate, unde a fost înalt „prea sinucisul Adrian Năstase“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sper să aibă decenţa să se ducă singur, ca falsificator, lângă înalt prea sinucisul Adrian Năstase. Că asta spuneaţi, că uite ce a făcut Năstase, şi a făcut puşcărie, şi deci, falsuri tip Roşca Stănescu“, a afirmat Băsescu.

Preşedintele, vizibil iritat de acuzaţiile care i se aduc, a infirmat afirmaţiile lui Stănescu. „Am să vă arăt ce înseamnă un mincinos prost. A lansat aceste ordine de plată, care sunt nişte falsuri. Spune data în care s-a virat un milion de dolari în contul Alianţei «Dreptate şi Adevăr». Trece şi contul, care corespunde contului, numai că e aşa de prost, încât nu duce falsul până la capăt şi lasă contul cu terminaţia ROL. Într-un cont de lei, că asta înseamnă lei, nu poţi să virezi niciodată dolari. Deci un fals incomplet. Şi la fel e pe toate cele aşa zise 7 milioane de dolari, toate se virează într-un cont de lei. Nici rudele din generaţiile anterioare ale lui srs n-ar putea să facă“, a explicat Băsescu.

Potrivit lui Băsescu, Stănescu ar trebui să aibă "decenţa" să se ducă singur "lângă înalt prea sinucisul Adrian Năstase".

Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) s-a autosesizat şi a început o investigaţie în urma afirmaţiilor senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu potrivit cărora Alianţa DA ar fi beneficiat la alegerile prezidenţiale din 2004 de finanţări ilegale, al căror beneficiar direct a fost preşedintele Traian Băsescu.

Totul a pornit de la o declaraţie a senatorului PNL, Sorin Roşca Stănescu, în care acuza faptul că în conturile de campanie ale Alianţei DA (PNL şi PDL) ar fi intrat aproximativ 7 milioane de dolari, care nu au fost declaraţi în Monitorul Oficial, conform prevederilor legale.

Preşedintele PD era, în 2004, Traian Băsescu care, în acelaşi an, a candidat la funcţia prezidenţială şi a reuşit, la limită, să-l învingă pe contracandidatul său Adrian Năstase. Preşedintele PNL era Theodor Stolojan, cel care a abandonat cursa pentru Preşedinţie în favoarea lui Traian Băsescu“, a ţinut să precizeze Sorin Roşca Stănescu.

Purtătorul de cuvânt al ONPCSB, Claudia Oncică, a declarat, joi, pentru Mediafax, că instituţia s-a autosesizat cu privire la tranzacţii suspecte care ar fi avut loc în anul 2004 prin conturile Alianţei DA.

„Conform legii speciale, Legea 656/2002, Oficiul efectuează analiza tranzacţiilor suspecte din oficiu atunci când ia cunoştinţă pe orice cale despre o tranzacţie suspectă. Şi în speţa de care vorbim răspunsul nostru oficial este că da, Oficiul s-a autosesizat pentru că pe orice cale a luat cunoştinţă privind o tranzacţie suspect“, a declarat purtătorul de cuvânt al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor.
Oncică a precizat că prevederile legale stabilesc obligativitatea Oficiului de a se autosesiza în momentul în care află pe orice cale despre o tranzacţie suspectă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările