Avocatul Poporului cere ministrului Marcel Vela să comunice baza legală care a stat la decizia de a trimite poliţişti în civil pe teren

Avocatul Poporului cere ministrului Marcel Vela să comunice baza legală care a stat la decizia de a trimite poliţişti în civil pe teren

Renate Weber FOTO Mediafax

Avocatul Poporului cere ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să comunice baza legală care a stat la decizia de a trimite poliţişti în civil pe teren, pentru limitarea răspândirii pandemiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avocatul Poporului a trimis, joi, o solicitare ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela,  privind comunicarea actului normativ care stă la baza luării măsurii ca poliţiştii să patruleze în civil şi să poată aplica amenzi.
 
„Vă adresăm rugmintea să ne comunicaţi actul normativ care stă la baza luării acestor măsuri”, se arată în solicitarea Avocatului Poporului.
 
Instituţia menţionează că „scopul principal care trebuie urmărit de Poliţia Română este cel de prevenire a săvârşirii de fapte antisociale şi subsidiar de reprimare a acestora”.
 
De asemenea, Avocatul Poporului face referire la Statutul Poliţistului şi alte acte care prevăd obligativitatea purtării uniformei de serviciu de către poliţişti în timpul programului de muncă.
 
„Solicitarea noastră are în vedere necesitatea de a preîntâmpina situaţiile în care unele persoane ăşi potaroga calitatea de poliţist pentru a obţine foloase materiale, precum şi importanţa respectării de către agenţii de poliţie a prevederilor legale menţionate mai sus”, a mai transm is Avocatul Poporului.
 
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, comisarul Georgian Drăgan, a precizat, marţi, că acţiunile de control făcute de poliţişti în civil nu reprezintă „nimic nou", astfel de activităţi fiind desfăşurate de toate poliţiile din Europa şi din lume, aşadar şi de Poliţia Română. „Poliţiştii au întâlnit situaţii când, la vederea lor, au fost puse măştile de protecţie, pentru ca imediat după ce colegii mei au plecat din acel perimetru să fie scoase", a spus Drăgan.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările