Doi foşti membri USR s-au înscris în AUR: „Singura formaţiune care merită o şansă în momentul de faţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
AUR se măreşte. Doi foşti membri USR s-au alăturat Alianţei. FOTO: Facebook/ AUR
AUR se măreşte. Doi foşti membri USR s-au alăturat Alianţei. FOTO: Facebook/ AUR

Doi foşti membri USR, Raluca Amariei şi Dan Rădulescu, s-au alăturat Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), conform unui comunicat de presă.

Nou-veniţii în AUR au demisionat din USR în 2020, motivul fiind „diferenţele accentuate de viziune”, conform comunicatului alianţei.

„Doi foşti lideri ai Uniunii Salvaţi România (USR), din aripa conservatoare a formaţiunii, aderă la Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR). După ce Amariei şi Rădulescu au demisionat din USR în 2020, ca urmare a diferenţelor tot mai accentuate de viziune şi de orientare doctrinară, aceştia au decis să se alăture Alianţei pentru Unirea Românilor, singurul partid care îşi fundamentează activitatea pe 4 mari valori: familia, naţiunea, credinţa şi libertatea”, se arată în comunicatul transmis de AUR.

Fosta membră USR, Raluca Amariei, numeşte formaţiunea o „construcţie îndrăzneaţă”, despre care speră să fie opţiunea de vot pentru cei mai mulţi români în 2024.

„Am acceptat invitaţia celor doi copreşedinţi George Simion şi Claudiu Târziu de a participa la această construcţie îndrăzneaţă şi le mulţumesc pentru încrederea pe care mi-au arătat-o. Alianţa pentru Unirea Românilor a ajuns în Parlament anul trecut pe fondul unui vot de protest. Acum are şansa să demonstreze că este o alternativă credibilă şi serioasă în politica românească. Îmi doresc ca în 2024 Alianţa pentru Unirea Românilor să fie opţiunea de vot pentru cei mai mulţi români, singura formaţiune care merită o şansă în momentul de faţă”, a transmis Raluca Amariei, fostă membră a USR.

La rândul său, Dan Rădulescu este de părere că AUR este singura „zonă politică” din România care pune accentul pe familie, naţiune, credinţă şi libertate. 

„Încă de când mi-am dat demisia din USR, mi-am asigurat alegătorii că voi continua lupta politică pe care am început-o. Voi milita, în continuare, pentru un sistem de învăţământ incluziv şi performant şi pentru dreptul nostru constituţional la un mediu sănătos. Principiile mele conservatoare se regăsesc în cele patru valori definitorii ale AUR, iar pasul meu de astăzi este unul firesc către singura zonă din politica românească ce are ca puncte cardinale familia, naţiunea, credinţa şi libertatea”, a spus şi Dan Rădulescu, care va coordona departamentul de politici publice al filialei AUR Prahova.

Conform Alianţei pentru Unirea Românilor, acesta nu este un caz singular, după ce alţi cinci consilieri locali din Capitală au plecat în vara anului 2020 din USR şi s-au alăturat formaţiunii. 

„Opţiunea foştilor lideri de la USR, cu viziune creştină şi conservatoare, nu este singulară, alţi cinci consilieri locali de Bucureşti au plecat din USR şi au intrat în AUR în vara anului 2020, unul dintre aceştia fiind liderul consilierilor de la Sectorul 4, membru fondator al USB şi USR, Antonio Andruşceac, în prezent deputat AUR de Bacău”, se mai precizează în comunicatul transmis de AUR

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite